Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Praktijkverhalen

Hieronder staat een aantal praktijkverhalen over het thema accommodatie.

Duurzaamheid

vv Wernhout gaat volledig van het aardgas af vv Wernhout gaat volledig van het aardgas af "Bij een vereniging draait het om kostenbesparing. Als de energiekosten grotendeels wegvallen, scheelt dat enorm. Deze kans knden we niet laten lopen."

AWC kiest voor LED-veldverlichting: 'Nu duurzame stappen zetten' AWC kiest voor LED-veldverlichting: 'Nu duurzame stappen zetten' SV AWC kent het dilemma van verenigingen die aanhikken tegen het ondoorzichtige woud van offertes, leensommen en subsidies. "De Groene Club heeft ons gigantisch geholpen."

VV Baarlo klaar voor de toekomst, mede met behulp van BOSA VV Baarlo klaar voor de toekomst, mede met behulp van BOSA Dankzij de Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties heeft VV Baarlo onder meer geïnvesteerd in dakisolatie en een alarminstallatie.

 

WIK gunt leden korting dankzij lagere energiekosten WIK gunt leden korting dankzij lagere energiekosten Al bijna een jaar staat het amateurvoetbal zo goed als stil door de coronapandemie. Voor het bestuur van WIK reden om het contributiebedrag voor de seniorenleden voor dit seizoen flink te verlagen. Mede dankzij besparingen op de energiekosten.

Lewedorpse Boys omarmt lagere energienota in coronatijd Lewedorpse Boys omarmt lagere energienota in coronatijd Midden in een coronapandemie flink investeren in een nieuw dak en 48 zonnepanelen? vv Lewedorpse Boys heeft er echter geen seconde spijt van gehad. Mede dankzij De Groene Club profiteert de Zeeuwse derdeklasser nu van een lagere energienota.

RKSV Boxtel pakt vol door: in 2023 energieneutraal RKSV Boxtel pakt vol door: in 2023 energieneutraal Drie maanden na het allereerste contact met De Groene Club brandde de LED-verlichting al boven het kunstgrasveld. RKSV Boxtel zet serieus in op duurzaamheid en wil in 2023 geheel energieneutraal zijn.

ADO'20 haakt aan bij De Groene Club: 'Dit biedt kansen, juist nu' ADO'20 haakt aan bij De Groene Club: 'Dit biedt kansen, juist nu' Amateurverenigingen zijn zwaar gedupeerd door de coronamaatregelen. Juist nu loont het om de energierekening, de grootste kostenpost, omlaag te brengen. ADO'20 besloot - ondanks de financieel onzekere coronatijden - bij De Groene Club aan te haken.

v.v. Dwingeloo verduurzaamt accommodatie met behulp van BOSA-regeling v.v. Dwingeloo verduurzaamt accommodatie met behulp van BOSA-regeling In de afgelopen vier jaar legde v.v. Dwingeloo onder meer zonnepanelen aan en werd LED verlichting aangeschaft, zijn er twee nieuwe kleedkamers gebouwd en werd het bestaande kleedkamergebouw inclusief bestuurskamer gerenoveerd en voorzien van nieuwe duurzame technische installaties.

Leden Albatross enthousiast over verduurzaming Leden Albatross enthousiast over verduurzaming Toen de leden van Albatross onlangs tijdens de ALV van de club unaniem voor de aanleg van LED-veldverlichting stemden, werd al het harde werk van het afgelopen jaar beloond.

'Energiescan heeft heel wat in beweging gezet' 'Energiescan heeft heel wat in beweging gezet' Ze waren laaiend enthousiast bij Albatross uit het Gelderse Ugchelen na de kick-offbijeenkomst van De Groene Club in Zeist. Hoe is dat nu, dik drie maanden later?

‘Verduurzaming; daar krijg ik nou energie van!’ ‘Verduurzaming; daar krijg ik nou energie van!’ In november 2018 besloot Spartaan’20 mee te gaan doen aan het verduurzamingstraject van De Groene Club. Nog maar een paar maanden verder heeft de club uit Rotterdam al flinke stappen gezet.

Spartaan'20 op weg naar een duurzame toekomst Spartaan'20 op weg naar een duurzame toekomst Precies een maand na de energiescan schuift energieadviseur Tim Hofman van De Groene Club voor een tweede keer aan bij Spartaan’20 uit Rotterdam.

'Ik wist meteen; met de Groene Club wil ik iets doen' 'Ik wist meteen; met de Groene Club wil ik iets doen' Albatross uit het Gelderse Ugchelen is een van de 37 clubs die eind 2018 is gestart met het verduurzamingstraject van De Groene Club. Vrijwilligster Gwendolyn de Munnik is laaiend enthousiast.

SC Overamstel wil milieuvriendelijkste sportpark worden SC Overamstel wil milieuvriendelijkste sportpark worden De plannen van SC Overamstel liegen er niet om. Het energiezuinigste sportpark van Nederland worden, daar streeft de Amsterdamse vereniging naar. SV Kilder kan weer trots zijn op haar accommodatie SV Kilder kan weer trots zijn op haar accommodatie Trots, dat zijn ze bij SV Kilder op de prachtig vernieuwde accommodatie. “Het is een mooi uithangbord naar andere verenigingen”, denkt ook bestuurslid Pim Elshof. “We ontvangen bezoekende teams weer met plezier.”

‘Met simpele maatregelen kun je veel geld verdienen’ ‘Met simpele maatregelen kun je veel geld verdienen’ Op het moment dat een paar jaar geleden de kleedkamers van R.K.S.V. De Tukkers aan renovatie toe waren, besloot de club uit Albergen het moment direct aan te pakken om verduurzamingsmaatregelen door te voeren.

SV Kronenberg trots op splinternieuwe kleedlokalen SV Kronenberg trots op splinternieuwe kleedlokalen De kleedkamers van SV Kronenberg waren wat gedateerd. Secretaris Henk Selen kan er niet onderuit. Maar sinds vorig jaar zomer kijken bezoekende teams bewonderend naar de prachtig verbouwde kleedlokalen.

ONT: ‘Verduurzamen én besparen. Wie wil dat niet?’ ONT: ‘Verduurzamen én besparen. Wie wil dat niet?’ Aan enthousiasme over de verduurzamingsmaatregelen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd geen gebrek bij het Friese ONT. Zeker niet bij voorzitter Jeen Visser, de kartrekker achter het project.

Sponsors betalen zonnepanelen vv Hattem Sponsors betalen zonnepanelen vv Hattem Vol trots laat voorzitter Jan Dirk Sprokkereef de onlangs verbouwde kantine zien. Niet alleen werd de buitenkant beter geïsoleerd en het dak voorzien van zonnepanelen, maar ook de binnenkant van het clubhuis van v.v. Hattem onderging een heuse metamorfose.

‘Zie sportverenigingen als een groot energiebedrijf’ ‘Zie sportverenigingen als een groot energiebedrijf’ Verduurzamen? Direct doen! Tenminste als het aan Jos van Son en SV Orion ligt. Door de 250 geïnstalleerde zonnepanelen wordt er bij de club uit Nijmegen meer energie gegenereerd dan er nodig is.

Achilles 1894 bespaart flink op energierekening Achilles 1894 bespaart flink op energierekening Vierhonderd zonnepanelen plaatsen en zo enorm op de energiekosten besparen. Rudi Smit van Achilles 1894 uit Assen zag het helemaal voor zich. Het liep allemaal wat anders, maar de besparing kwam er.

SC Brummen profiteert van verduurzaming SC Brummen profiteert van verduurzaming Nee, ze stonden niet massaal op de banken bij sportclub Brummen toen voorzitter Bert Garssen een paar jaar geleden voorstelde om de club duurzamer te maken. Maar inmiddels is heel de club om. En dat is geen wonder, want het levert de voetbalvereniging een enorme besparing op.

NSV'46 verdient in twee jaar zonnepanelen terug NSV'46 verdient in twee jaar zonnepanelen terug Dat het plaatsen van zonnepanelen geen investering voor de lange termijn hoeft te zijn, bewijst NSV'46. De club verwacht de kosten in 2018 al te hebben terugverdiend.

Dussense Boys: ‘Zonnepanelen? Doen!' Dussense Boys: ‘Zonnepanelen? Doen!' Dat zonnepanelen milieuvriendelijk zijn was niet de hoofdreden voor Dussense Boys om er 36 te plaatsen. “Het is een mooie bijkomstigheid, maar het ging ons vooral om de eigen portemonnee."

Energieneutraal is het streven bij RKVV Montagnards Energieneutraal is het streven bij RKVV Montagnards Met diverse energiebesparende maatregelen heeft RKVV Montagnards het energieverbruik met tweederde teruggebracht. Maar het ultieme streven is om onderaan de streep op de energierekening een nul te noteren.

VV Berkum bespaart duizenden euro’s VV Berkum bespaart duizenden euro’s VV Berkum is een voorbeeld voor andere verenigingen op het gebied van duurzaamheid met hun zonnepanelen, vier zonneboilers en ledverlichting. Er zijn zelfs plannen om van windenergie gebruik te maken.

VV Den Ham: de groene kampioen VV Den Ham: de groene kampioen VV Den Ham is bijzonder actief op het gebied van duurzaamheid. Het beschikt over zonnepanelen, een biomassakachel, ledverlichting en scheidt en reduceert op ludieke wijze het afval. Met als gevolg een fikse daling van de energiekosten.

VVS’46 houdt de nul op de energiemeter VVS’46 houdt de nul op de energiemeter VVS’46 is de eerste vereniging in Noord-Holland die zelf stroom opwekt voor de accommodatie. Met onder andere zonnepanelen en aardwarmte voorziet de club volledig in eigen energiebehoefte voor de kantine, kleedkamers en de eigen sporthal.

Clubgebouw en kleedkamer

Traplift biedt uitkomst voor framevoetballers en supporters V.O.C. Rotterdam Traplift biedt uitkomst voor framevoetballers en supporters V.O.C. Rotterdam Met steun van de Zwaluwen Jeugd Actie kon V.O.C. Rotterdam een traplift aanleggen, waardoor ook mensen met een verstandelijke beperking eenvoudig toegang kregen tot het clubhuis.

Kantine SC Leeuwen meer dan alleen plek voor derde helft Kantine SC Leeuwen meer dan alleen plek voor derde helft Na een heftige brand wankelde de vereniging op haar benen, maar met een grote hoeveelheid steun vanuit de gemeenschap en ver daar buiten werd de rug gerecht. Het gevolg: een gloednieuwe, duurzame en multifunctionele kantine.

Hoe financier je een nieuwe accommodatie? Hoe financier je een nieuwe accommodatie? Een nieuwe accommodatie, het is een droom van menige voetbalclub. Maar wat doe je wanneer je dat alleen niet kunt bekostigen? De tips van SC Klarenbeek.

SDV Barneveld lanceert ‘Netjes hè’ SDV Barneveld lanceert ‘Netjes hè’ Vies achtergelaten kleedkamers, trainingsmateriaal dat niet wordt opgeruimd, verlichting die ’s avonds nog aan staat, een overvloed aan slecht geparkeerde auto’s. Het zijn slechts voorbeelden die veel verenigingen herkennen.

Eén tweetje Eén tweetje Doorpraten over dit onderwerp met andere verenigingen? Ga nu naar de community Eén tweetje en meld je aan!

Laatste nieuws