Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veelgestelde vragen

Hieronder een overzicht met veelgestelde vragen over het thema accommodatie.

Veelgestelde vragen gebruiksnorm kunstgrasvelden Veelgestelde vragen gebruiksnorm kunstgrasvelden Je vind hier antwoorden op veelgestelde vragen over de gebruiksnorm kunstgras. Veelgestelde vragen KNVB-norm voor kunstgrasvelden Veelgestelde vragen KNVB-norm voor kunstgrasvelden Bekijk hier de antwoorden op veelgestelde vragen over de KNVB-norm voor kunstgrasvelden.

 

Hoeveel lux moet de verlichting hebben?

Voor officiële KNVB-wedstrijden is een verlichting met een gebruikswaarde van 200 lux verplicht.

 

Mogen verplaatsbare doelen worden gebruikt?

Voor het 11 tegen 11-voetbal mogen geen verplaatsbare doelen gebruikt worden. Voor alle andere vormen wel, mits deze deugdelijk verankerd zijn.

 

Hoeveel velden heeft onze vereniging nodig?

De verenigingsadviseur kan kosteloos voor verenigingen een behoeftebepaling uitdraaien waarop te zien is hoeveel velden benodigd zijn op basis van het aantal opgegeven teams bij KNVB. Je kunt ook zelf berekenen hoeveel velden jouw club nodig heeft. Dit doe je door onderstaand model, dat tevens aangeeft hoeveel kleedkamers jouw vereniging nodig heeft. Download het model. De toelichting helpt je bij het invullen ervan.

 

Mag een gemeente de huur zomaar verhogen?

Dat is afhankelijk van de huurovereenkomsten/gebruikersovereenkomst. Als een vereniging deze niet heeft, staat een vereniging minder sterk. ARAG staat een vereniging graag juridisch bij. Bel 088- 222 5000 en schakel op tijd deskundige hulp in. In bijgevoegde wegwijzer staat meer informatie over de rechtspositie die een vereniging heeft, maar ook de kansen en mogelijkheden. Op deze pagina vind je meer informatie over huurovereenkomsten.

 

Mogen er op een veld belijning voor andere spelvormen worden aangebracht in een afwijkende kleur?

Op alle wedstrijdvelden behoudens het hoofdveld mogen de belijningen voor de andere spelvormen worden aangebracht. Deze andere voetbalbelijningen kennen geen beperking voor bespeling van de velden. Alle klassen en categorieën mogen op deze velden spelen. Dus ook bij uitwijken mogen de standaard teams op dit veld. Structureel mogen de standaard teams (eerste elftal mannen) niet op het veld maar incidenteel bij afgelasting van het hoofdveld of op aanwijzen van de KNVB wel.

 

Ons trainingsveld is 2400 m2, betreft dit een volwaardig trainingsveld?

Een volwaardig trainingsveld heeft de afmetingen van 100x64 meter met een uitloop van 4 meter rondom voor de veiligheid. Op een veld met dergelijke afmetingen kunnen wedstrijdsituaties goed nagebootst worden en ontstaat er beter inzicht in het spel. Op een dergelijk veld zijn compactere trainingsvormen altijd mogelijk. 

Eén tweetje Eén tweetje Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Ga nu naar de community Eén tweetje en stel je vraag aan bestuurders van andere verenigingen!

Laatste nieuws