Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Passend aanbod per levensfase

Na je 18e is er voor voetbal steeds minder of juist (veel) meer ruimte. Dit verschilt enorm per leeftijdsfase. Mannen en vrouwen gaan studeren of werken, ze willen voetballen wanneer het hen uitkomt, het liefst tegen even energieke leeftijdsgenoten. Voor oudere seniorenvoetballers draait het meer om gezelligheid en een lekker potje voetballen met een vriendenteam. Hoe zorg je er als vereniging voor om passend voetbalaanbod te hebben voor deze verschillende groepen?

O23

De overstap naar senioren kan voor veel voetballers een lastige overstap zijn. Teams vallen uit elkaar en worden onderverdeeld over de bestaande teams met daarin oudere voetballers. Daarnaast wordt er ook niet meer gespeeld tegen leeftijdsgenoten. Dit is de reden dat de KNVB de O23 competitie in het leven heeft geroepen voor de B-categorie.

Onder 23-competitie B-categorie Onder 23-competitie B-categorie Bekijk meer informatie over de O23-competitie in de B-categorie.

7x7 Voetbal

Vanaf 24 jaar blijft het merendeel van de voetballers onderdeel van een elftal. Maar met name bij de vrouwen zien we een grote uitval van teams in deze leeftijdscategorie omdat er niet genoeg spelers zijn. Daarom is er voor vrouwen vanaf de leeftijdscategorie 18+ 7x7 Voetbal. Ideaal om wekelijks te blijven voetballen met vriendinnen.

Voor mannen is 7x7 Voetbal eveneens een belangrijk vangnet om lid te blijven en te blijven voetballen. Een drukker sociaal- en werkleven zorgt ervoor dat er niet wekelijks gespeeld kan worden. 7x7 Voetbal op de vrijdagavond is daarmee de ideale uitkomst, waarbij er wedstrijden elke 3 weken worden gespeeld. 7x7 Voetbal groeit aan populariteit met meer dan 2.500 teams in het land. Dat biedt voor verenigingen steeds meer kansen om teams in te schrijven in poules in de regio.

7x7 Voetbal 7x7 Voetbal Bekijk meer informatie over het 7x7 Voetbal.

Kicksfit

Is er dan alleen 7x7 Voetbal voor de 30-plusser? Zeker niet. De KNVB blijft het voetbalaanbod ontwikkelen en een mooi voorbeeld hiervan is Kicksfit. De ideale combinatie van voetbal en fitness. Kicksfit is nieuw en opzoek naar clubs die aan de slag willen met die voetbalaanbod. Benieuwd naar Kicksfit en de mogelijkheden om dit als club aan te bieden? Bekijk de site.

Kicksfit Kicksfit Bekijk meer informatie over Kicksfit.

Walking Football

Van voetballen krijg je nooit genoeg. Ook niet als je ouder wordt. Om een leven lang voetbal te garanderen is er daarom Walking Football. Ideaal voor de 60-plusser om bezig te blijven met het spelletje en sociaal contact te onderhouden. Voor clubs is Walking Football ook een prachtige vorm om leden betrokken te houden bij de club en bijvoorbeeld vrijwilligers te werven.

Walking Football Walking Football Bekijk meer informatie over Walking Football.