Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Werven meiden & vrouwen

Verenigingen waar meiden met plezier en succes voetballen zien het werven van meiden en vrouwen niet als iets aparts of eenmaligs. Werving van leden vloeit voort uit een visie. Waar sta je als vereniging voor? Krijgen meiden en vrouwen daadwerkelijk dezelfde kansen en mogelijkheden als jongens en mannen?

  • Zorg voor een wervingsplan voor meerdere seizoenen met daarbinnen een planning met verschillende wervingsmomenten. De meeste verenigingen organiseren in het voorjaar wervingsactiviteiten. Maar denk ook eens aan activiteiten op een ander moment in het seizoen, zoals de start van het voetbalseizoen of de herfstvakantie. Denk aan een vrienden- & vriendinnendag, proeftraining of voetbalfestival.
  • Zorg ervoor dat de nieuwe speelster welkom wordt geheten door haar en haar ouders te introduceren en te begeleiden.
  • Denk bij het werven van vrijwilligers ook aan meiden en vrouwen wanneer je als vereniging op zoek bent naar bijvoorbeeld een nieuwe trainer, leider of bestuurslid. Dit zorgt voor een sterk en divers kader. 

Meer vrouwen in voetbal Meer vrouwen in voetbal Kijk hier voor meer informatie over het werven van meiden en vrouwen bij jouw vereniging.