Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Uitdagingen voor verenigingen

Naast het positioneren zijn er allerlei uitdagingen bij verenigingen die (soms specifiek) betrekking hebben op het meiden- en vrouwenvoetbal.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • We willen starten met het aanbieden van meidenvoetbal; hoe pakken we dat aan?
  • We willen meiden werven; wat is de beste methode?
  • Er stoppen veel junioren meiden met voetballen; hoe gaan we dat tegen?
  • Wat zijn verschillen en overeenkomsten tussen meiden en jongens waar we rekening mee dienen te houden als ze gemengd voetballen?
  • Hoe werven we vrouwelijke trainers, scheidsrechter en bestuursleden?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende verenigingen met ieder eigen wensen, behoeften en vragen. Wanneer je vragen niet zijn beantwoord, neem dan contact op met één van onze verenigingsondersteuners. Technisch jeugd coördinatoren kunnen je helpen om de jeugdopleiding voor jongens en meiden (door) te ontwikkelen. Verenigingsadviseurs kunnen je daarnaast helpen met bestuurlijke vragen.

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Iedere regio heeft haar eigen adviseurs die jouw vereniging kunnen helpen.

Informatie voor verenigingen Informatie voor verenigingen Bekijk de verschillende programma’s, producten en diensten die helpen de inclusieve norm verder te implementeren en daarmee meer vrouwen te verwelkomen in verschillende functies in het voetbal