Competitiestructuur

Iedereen moet ongestoord van voetbal kunnen genieten. Wedstrijden moeten veilig en laagdrempelig voor iedereen te bezoeken zijn. Om dit te bereiken, vergt het organiseren van wedstrijden in het betaald voetbal en het opstellen van het competitieprogramma maatwerk. Hierbij onderhouden we intensieve contacten met clubs, gemeenten, ministeries en andere instanties.

Competitiestructuur

Het betaald voetbal in Nederland bestaat uit de Eredivisie en Eerste divisie. Daaronder zijn er de Tweede divisie, de Derde divisie (zaterdag en zondag), hoofdklassen, eerste klassen enzovoort.

Voor de seizoenen 2018/’19 en 2019/’20 blijft de promotie/degradatieregeling tussen eerste en tweede divisie bevroren, zoals die nu is. In het komende seizoen wordt onderzocht hoe promotie vanuit tweede naar eerste divisie het best kan verlopen. Daarbij wordt gekeken naar in hoeverre de speeldag van de promoverende amateurclub kan worden gerespecteerd.

CompetitiemodelVanaf het seizoen 2016/’17 krijgt het Nederlands topvoetbal een nieuwe vorm. De competities van het amateur- en betaald voetbal, vooralsnog twee gescheiden werelden, worden weer met elkaar verbonden.

Totstandkoming competitieprogrammaHet maken van het competitieprogramma is een uitdagende, langdurige puzzel, waarbij we altijd streven naar de meest eerlijke, sportieve en spannende competitieopzet. UitgangspuntenVoor ons zijn bij het maken van de competitieprogramma’s de volgende zaken belangrijk. Allereerst de sportieve uitgangspunten, daarna de openbare orde en veiligheid en vervolgens de commerciële uitgangspunten.

Betrokken partijenWe houden bij het opstellen van het competitieprogramma zoveel mogelijk rekening met de wensen van alle betrokken partijen, vrijwel gedurende het gehele traject.

LicentiezakenWij hanteren een professioneel licentiesysteem. Het systeem is niet statisch, maar onderhevig aan ontwikkelingen in de markt.

 

Terug naar boven