Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Competitiestructuur

Iedereen moet ongestoord van voetbal kunnen genieten. Wedstrijden moeten veilig en laagdrempelig voor iedereen te bezoeken zijn. Om dit te bereiken, vergt het organiseren van wedstrijden in het betaald voetbal en het opstellen van het competitieprogramma maatwerk. Hierbij onderhouden we intensieve contacten met clubs, gemeenten, ministeries en andere instanties.

Competitiestructuur

Het betaald voetbal in Nederland bestaat uit de Eredivisie en Eerste divisie. Daaronder zijn er de Tweede divisie, de Derde divisie (zaterdag en zondag), Hoofdklassen, Eerste klassen enzovoort.

Competitiemodel Competitiemodel Sinds het seizoen 2016/’17 heeft het Nederlands topvoetbal een nieuwe vorm. De competities van het amateur- en betaald voetbal, vooralsnog twee gescheiden werelden, zijn weer met elkaar verbonden.

Totstandkoming competitieprogramma Totstandkoming competitieprogramma Het maken van het competitieprogramma is een uitdagende, langdurige puzzel, waarbij we altijd streven naar de meest eerlijke, sportieve en spannende competitieopzet. Uitgangspunten Uitgangspunten Voor ons zijn bij het maken van de competitieprogramma’s de volgende zaken belangrijk. Allereerst de sportieve uitgangspunten, daarna de openbare orde en veiligheid en vervolgens de commerciële uitgangspunten.

Betrokken partijen Betrokken partijen We houden bij het opstellen van het competitieprogramma zoveel mogelijk rekening met de wensen van alle betrokken partijen, vrijwel gedurende het gehele traject.

Licentiezaken Licentiezaken Wij hanteren een professioneel licentiesysteem. Het systeem is niet statisch, maar onderhevig aan ontwikkelingen in de markt.

 

Laatste nieuws