Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Werven

Het werven van nieuwe jongens en meiden is essentieel en een jaarlijks terugkerende activiteit. Er zijn verschillende manieren om kinderen te werven.

  • Zorg voor een wervingsplan voor meerdere seizoenen met daarbinnen een planning met de verschillende activiteiten. De meeste verenigingen organiseren in de maanden april, mei en juni wervingsactiviteiten. Dit zijn ook de maanden dat ouders nadenken over een sport voor hun kind(eren). Andere momenten in het seizoen zijn natuurlijk ook mogelijk, zoals de start van het voetbalseizoen of in de herfst- of voorjaarsvakantie.
  • Vanuit de KNVB wordt het organiseren van een Oranjefestival gestimuleerd en ondersteund.
  • Gebruik KNVB Schoolvoetbal als wervingsinstrument. Binnen KNVB Schoolvoetbal komen veel jongens en meiden in aanraking met voetballen. Door vooraf of achteraf extra activiteiten aan te bieden, werf je nieuwe leden.
  • Zorg dat de informatie op je website (en social media) van de vereniging up-to-date is, zodat ouders die zoeken, de juiste informatie vinden en snel contact kunnen leggen met de vereniging.
  • Bied het hele seizoen proeftrainingen aan bij de huidige teams. Hierdoor kunnen geinteresseerde kinderen direct instromen en kennismaken met voetballen bij jouw vereniging. Tip: Zorg dat nieuwe jongens en meiden meetrainen bij een vriendje of vriendinnetje, dit werkt drempelverlagend voor nieuwe leden en ouders.
  • Ben altijd in contact met de nieuwe leden en hun ouder(s) en heet hen persoonlijk welkom. Zorg ook voor een welkomstgesprek of -bijeenkomst met nieuwe ouders.
  • Heb aandacht voor kinderen van ouders met een financieel minder mogelijkheden, ook zij zijn welkom bij de vereniging! Kijk op deze pagina hoe je kinderen uit armere gezinnen kunt binden aan jouw vereniging.