Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Binden

Uiteraard is niet alleen werven belangrijk, ook het binden (en dus behouden) van je huidige leden is heel belangrijk voor de toekomst van jouw vereniging. Er zijn verschillende manieren om de jeugd te behouden voor de club.

  • Organiseer naast trainingen en wedstrijden ook andere activiteiten om de binding te versterken. Denk hierbij aan Sinterklaas, zaalvoetbal in de winter, teamuitje, deelname aan toernooien, voetbalactiviteiten op vrije zaterdagen of in de vakantie(s), een interne voetbalschool, een familiedag, seizoensopening en -sluiting, etc.
  • Denk ook na over het organiseren van zaalvoetbalactiviteiten, of starten van een zaalvoetbalafdeling. Kijk voor meer informatie op de pagina over zaalvoetbal.
  • Op Rinus (de online assistent-trainer van de KNVB) zijn veel activiteiten te vinden die een vereniging kan organiseren.
  • Ben in contact met de ouders van de kinderen. Organiseer een ouderbijeenkomst per team of categorie en betrek de ouders actief bij de vereniging. Vraag hun mening, sta open voor feedback en laat ze actief meedenken of organiseren.