Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tuchtzaken

Wat is voetbal zonder spelregels? Zonder regels zou onze geliefde sport een rommeltje worden. Personen die op of rondom het veld onbehoorlijk gedrag vertonen, kunnen in aanraking komen met de tuchtrechtspraak van de KNVB.

De aanklager behandelt de zaak in eerste aanleg. Ben je het als speler of vereniging niet eens met het schikkingsvoorstel van de aanklager, dan heb je de mogelijkheid om het schikkingsvoorstel niet te accepteren. Na uitspraak van de tuchtcommissie, staat het je vrij in beroep te gaan. Rapportformulieren en handige documenten Rapportformulieren en handige documenten De tuchtcommissie legt straffen op aan de hand van verklaringen van beide verenigingen, de scheidsrechter en het verweerschrift van de beschuldigde. Tuchtrechtelijke organisatie Tuchtrechtelijke organisatie Vanaf het seizoen 2017/’18 wordt er in het amateurvoetbal naast een tuchtcommissie en de commissie van beroep een college van aanklagers ingevoerd. Behandeling door de aanklager Behandeling door de aanklager De aanklager is de spil in de tuchtrechtelijke procedure. Bij de aanklager komen nieuwe zaken binnen. Hij is verantwoordelijk voor het verzamelen van de nodige bewijsmiddelen en de samenstelling van het dossier. Gele en rode kaarten Gele en rode kaarten De scheidsrechter bepaalt tijdens een wedstrijd wat wel en niet kan. Wanneer krijg een speler een gele of rode kaart? In de B-categorie van het amateurvoetbal kan de leidsman besluiten een tijdstraf toe te kennen. Richtlijnen straftoemeting Richtlijnen straftoemeting De KNVB hanteert acht verschillende strafcodes, met ieder eigen straftoemetingen.

Training Sport en Gedrag Training Sport en Gedrag Sinds januari 2016 krijgen zich misdragende C-, B- en A-junioren te maken met de training Sport & Gedrag. Openstaande straffen Openstaande straffen Praktische informatie over de openstaande straffen voor het seizoen 2020/'21.

Downloads tuchtzaken Downloads tuchtzaken Hier vind je alle downloads die te maken hebben met het thema tuchtzaken. Contactgegevens aanklager, tucht- en beroepszaken Contactgegevens aanklager, tucht- en beroepszaken Voor vragen over tucht- en beroepszaken kun je terecht bij de specialist uit jouw district. Hulplijn noodgevallen Hulplijn noodgevallen Als er na een gewelddadige handeling op of rond het veld behoefte is aan spoedeisende hulp, is er voor onze leden een speciale hulplijn voor noodgevallen beschikbaar.

Veelgestelde vragen Veelgestelde vragen Bekijk het overzicht met veelgestelde vragen over tuchtzaken.

Laatste nieuws