Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Doping

Het gebruik van doping is slecht voor het voetbal. Het tast de gezondheid van de sporters aan. Bovendien bevordert doping de prestaties en is daarmee in strijd met een eerlijke sport.

Toch is doping in het amateurvoetbal is doping redelijk een onbekend en onbesproken fenomeen. Terwijl er jaarlijks, ook in het (top)amateurvoetbal, spelers gecontroleerd worden op het gebruik van prestatiebevorderende middelen. De KNVB deed in maart 2016 onderzoek onder amateurvoetballers uit de Topklasse en Hoofdklasse.

Uit dat onderzoek blijkt dat voetballers niet snel bewust doping zullen gebruiken om veel beter te gaan presteren. Maar door gebrek van kennis en voorlichting bestaat de kans dat ze onbewust middelen tot zich nemen die doping bevatten.

Als vereniging kan je helpen bij het informeren van je spelers. Daarvoor hebben we promotiematerialen beschikbaar. Ook kan je in het themadossier op onze website kijken.

Doping in het voetbal Doping in het voetbal Meer informatie over doping in het voetbal vind je in het themadossier. Vitamines | Voor je het weet ben je positief Vitamines | Voor je het weet ben je positief Video met meer informatie over het gebruik van vitamines, die gebruikt kan worden op de website van de vereniging. Joint | Voor je het weet ben je positief Joint | Voor je het weet ben je positief Video met meer informatie over het gebruik van een joint, die gebruikt kan worden op de website van de vereniging.

Laatste nieuws