Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Walking Football

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. De ideale vorm om leden te blijven binden aan de vereniging of te werven.

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Starten met Walking Football

Walking Football wordt bij steeds meer voetbalverenigingen aangeboden. Zie jij kansen om je maatschappelijke rol als vereniging te pakken en leden te behouden en werven? Ga aan de slag met Walking Football. Wellicht haal je wel nieuwe vrijwilligers binnen de club. In onderstaande handleiding staat stap voor stap toegelicht hoe je het moet aanpakken.

Opinie Jan Dirk van der Zee: Opa’s en oma’s zijn een vergeten doelgroep in het voetbal Opinie Jan Dirk van der Zee: Opa’s en oma’s zijn een vergeten doelgroep in het voetbal Jan Dirk van der Zee over de voordelen van Walking Football en de (belangrijke) rol die ouderen kunnen spelen in het verenigingsleven.

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Iedere regio heeft haar eigen adviseurs die jouw vereniging kunnen helpen.