Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Op- en bijscholingen

Momenteel zijn er ongeveer 7.000 licentiehouders die allen in een periode van drie jaar 15 licentiepunten moeten verzamelen om hun trainerslicentie te verlengen. Licentiepunten kunnen behaald worden door het volgen van op- en bijscholingen. De KNVB gaat de komende jaren een palet aan op- en bijscholingen aanbieden dat bijdraagt aan de continue ontwikkeling van het Nederlandse trainerscorps.

De KNVB heeft als doel de kwaliteit van het totale Nederlandse voetbal en daarmee de kwaliteit van haar voetballende leden (m/v), op een duurzame en structurele wijze, te verhogen. Onderzoek heeft aangetoond dat trainer/coaches de belangrijkste schakel zijn voor plezier en ontwikkeling van iedere sporter in Nederland. In ons geval ervaren voetballers het aanbod vanuit hetgeen de trainer/coach bedenkt, organiseert en overbrengt. De KNVB vindt dat iedere voetballer een goede trainer/coach verdient en wil dat iedere voetballer met plezier en in een veilige omgeving leert voetballen. Trainer/coach is een vak. Het is een complex vak waarbij je kennis van zaken moet hebben op vele terreinen.

De KNVB Academie voert een tweesporenbeleid. Enerzijds biedt de KNVB Academie opscholingen aan en anderzijds bijscholingen.

Opscholingen zijn opleidingsactiviteiten gericht op het ontwikkelen van trainer/coaches die de ambitie hebben om door te willen stromen naar een hoger opleidingsniveau. Met deze opscholingen wordt de trainer/coach voorbereid om deze stap beter te kunnen maken.

Bijscholingen richten zich op het up-to-date houden van trainer/coach handelingen binnen hetzelfde opleidingsniveau. Na het behalen van het diploma worden op deze wijze de trainer/coach handelingen continu op niveau gehouden en wordt aangesloten bij de continue veranderingen in de praktijk van het voetballen.

Op- en bijscholingen KNVB

De KNVB biedt diverse op- en bijscholingen aan. Bekijk het aanbod hieronder:

Webinar: 'scouting en analyses bij Oranje' met Danny Blind Webinar: 'scouting en analyses bij Oranje' met Danny Blind Wanneer je het woordenboek erop naslaat zie je bij ‘scouten’ de volgende betekenis staan: ‘op zoek zijn naar (nieuw) talent’. In het voetbal is scouten een essentieel onderdeel en aan de orde van de dag. Wat veel mensen echter niet beseffen is dat achter scouten vaak een hele wereld schuilgaat. Themabijeenkomst: ‘Inzicht in voetbalvoorkeuren’ Themabijeenkomst: ‘Inzicht in voetbalvoorkeuren’ De themabijeenkomst ‘Inzicht in voetbalvoorkeuren’ is bedoeld voor trainer-coaches in het voetbal die meer rendement uit hun team willen halen. Waar het vaak misgaat in teams is dat de trainer-coach een speelwijze wil hanteren die weliswaar in theorie doortimmerd in elkaar zit, maar vervolgens tekortschiet in het benutten van de individuele voorkeuren van de spelers. Een prachtig speelconcept, met de valkuil ‘waarom loopt en werkt het niet?

Themabijeenkomst: ‘Coachen op Flow’ Themabijeenkomst: ‘Coachen op Flow’ Als trainer-coach wil je ongetwijfeld het maximale uit jezelf en je spelers halen. Maar soms heb je het gevoel dat er meer in zit. Er wordt te wisselvallig gepresteerd of je ziet dat emoties en gedachten de prestaties belemmeren. Topprestaties in de sport worden geleverd in flow; de optimale staat van bewustzijn waarin sporters het beste presteren en zich het beste voelen. Om het maximale uit jezelf en je spelers te halen is kennis over flow, de psychologie van optimaal functioneren onmisbaar.

Cursus ‘Zelfregulatieve vaardigheden van voetballers vergroten; de verdieping’ in Zwolle Cursus ‘Zelfregulatieve vaardigheden van voetballers vergroten; de verdieping’ in Zwolle In deze cursus - bestaande uit twee dagdelen - gaan we (kort) in op wat zelfregulatie is en waarom het belangrijk is, maar willen we vooral gaan kijken naar de interactie tussen jou en jouw spelers. Laura Jonker vertelt hoe je zelfregulatie kunt herkennen en trainen bij jouw spelers en je krijgt tips (per speler) om de samenwerking vanuit motivationeel en zelfregulatief perspectief te verbeteren.

Cursus ‘Zelfregulatieve vaardigheden van voetballers vergroten; de verdieping’ in Doorn Cursus ‘Zelfregulatieve vaardigheden van voetballers vergroten; de verdieping’ in Doorn In deze cursus - bestaande uit twee dagdelen - gaan we (kort) in op wat zelfregulatie is en waarom het belangrijk is, maar willen we vooral gaan kijken naar de interactie tussen jou en jouw spelers. Laura Jonker vertelt hoe je zelfregulatie kunt herkennen en trainen bij jouw spelers en je krijgt tips (per speler) om de samenwerking vanuit motivationeel en zelfregulatief perspectief te verbeteren.

Cursus 'Stress, stressregulatie en coaching' Cursus 'Stress, stressregulatie en coaching' In deze cursus van twee avonden neemt Gijs Visser je mee in wat het verschil is tussen druk en stress, hoe stress ontstaat, hoe dat werkt in het brein en hoe je stress bij jezelf en jouw spelers kunt herkennen. Online themabijeenkomst: ‘Differentieel leren in de voetbalpraktijk’ Online themabijeenkomst: ‘Differentieel leren in de voetbalpraktijk’ Differentieel leren in de voetbalpraktijk, je hoort het steeds vaker. Maar wat is het nu precies? Waar komt het vandaan? Hoe werkt het? En het allerbelangrijkste: Hoe kan je dit in jouw trainingen integreren?

Online cursus: Deepdive in het voetbalbrein Online cursus: Deepdive in het voetbalbrein ‘Voetbal speel je met je hoofd,’ zei Cruijff al. Hij had gelijk. Het brein is ons waarnemende, aansturende, controlerende en informatieverwerkende orgaan. Zie het als de cockpit van het menselijke functioneren. Journalist/ondernemer Castien en neurowetenschapper Ilja Sligte gaan in deze online cursus dieper in op het voetbalbrein en het optimaal laten functioneren van talent. Online cursus: Voetbal Cognitie – de basics Online cursus: Voetbal Cognitie – de basics ‘Voetbal speel je met je hoofd’, zei Johan Cruijff al. Niet voor niks wijzen experts naar hun beide oren als hen wordt gevraagd waar het verschil wordt gemaakt in spelniveau. Ze wijzen naar de hersenen. Wat zegt het functioneren van het (voetbal)brein over spelintelligentie? Hoe meet je dit? Hoe herken je het terug op het voetbalveld en valt het te trainen? Doe jezelf een plezier en kijk mee in het voetbalbrein. Samen met Castien & Keijser ga je anders naar jouw spelers kijken en zie je daarna meer. Ready for the next level?

Online cursus: ‘Integreren van mentale training in de voetbaltraining’ Online cursus: ‘Integreren van mentale training in de voetbaltraining’ Mentaal sterk zijn is in het voetbal enorm belangrijk. Deze cursus haakt daarop in. We gaan interactief aan de slag met jou rol als trainer/coach in de volgende thema’s: doelen stellen, mindset, omgaan met negatief denken en omgaan met tegenslagen.Theorie en praktijkvoorbeelden zullen afgewisseld worden zodat het direct toegepast kan worden in de training. Het doel is dat de voetbaltraining een extra dimensie krijgt door de spelers mentaal uit te dagen.

 

Heb je nog vragen over op- en bijscholingen, neem dan contact op met:

Tim Lubout

Coördinator Bijscholingen

Externe aanbieders van bijscholingen

Coaches Betaald Voetbal Coaches Betaald Voetbal

VVON VVON Pass Sports Coach Academy Pass Sports Coach Academy NLcoach NLcoach Start2Move Start2Move Jeugdvoetbalopleiding Jeugdvoetbalopleiding Talentherkenning in sport Talentherkenning in sport

Football2improve Football2improve Coerver Coaching Coerver Coaching Voetbalscholing.nl Voetbalscholing.nl

De VoetbalTrainer De VoetbalTrainer

 

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Laatste nieuws