Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

7x7 Voetbal

7x7 Voetbal groeit aan populariteit en is de ideale voetbalvorm om senioren voetballers langer te behouden. Bij deze laagdrempelige vorm staat plezier voorop. Het aanbod groeit en wordt op meerdere momenten aangeboden en voor verschillende doelgroepen. Lees hier alles over het huidige aanbod 7x7 Voetbal.

Competitieaanbod 7x7 Voetbal

Het huidige 7x7 Voetbal wordt op verschillende dagen in de week georganiseerd, afhankelijk van de behoeften van de voetballer. De KNVB biedt de volgende 7x7 Voetbal vormen aan voor senioren. De KNVB streeft ernaar om dit aanbod in elke regio zoveel mogelijk aan te houden om kwalitatieve competities te garanderen. Het huidige aanbod kan echter per regio verschillen.*

 VrijdagavondZaterdag/zondag
VormToernooivorm (voor- en najaarsreeks)Competitievorm (heel seizoen)
Doelgroep35+/45+ (mannen)
18+/30+ (vrouwen)
35+/45+ (mannen)
18+/30+ (vrouwen)
RatioEens in de 2/3 weken een toernooiavondWekelijks een wedstrijd

*In overleg met vereniging en KNVB zijn er mogelijkheden om competities op een passende manier in te vullen aan de hand van de behoeften en mogelijkheden in de regio.

Biedt jouw vereniging al 7x7 aan? Biedt jouw vereniging al 7x7 aan? 7x7 voetbal is ideaal voor verenigingen die kampen met spelerstekorten binnen elftallen of met spelers die niet meer wekelijks willen of kunnen spelen.

Huidige aanbod per regio

Het standaard competitieaanbod is hierboven benoemd. Regionaal verschilt het aanbod. Benieuwd naar het huidige aanbod in jouw regio dit seizoen? Bekijk dan de Menukaarten hieronder. Hierin is het competitieaanbod van 2021/'22 weergegeven.

Wil je je aanmelden voor een nog niet bestaande competitie in jouw regio? Neem dan contact op met de KNVB voor de mogelijkheden.

Belangrijk: Voor het seizoen 2021/'22 kunnen er enkel nog teams aangemeld worden voor de voorjaarsreeks (2022) van de toernooivorm op vrijdagavond.

De belangrijkste regels

Op een half veld, 7 spelers. Het spreekt in principe voor zich. Toch zijn er meer zaken om rekening mee te houden bij het organiseren van 7x7 Voetbal. Zaken als dubbele speelgerechtigheid, invoeren van standen enz. Onderstaande infosheet bevat alle informatie over het 7x7 Voetbal.

Aanmelden

Aanmelden voor de voorjaarsreeks (2022) van de toernooivorm op vrijdagavond kan t/m 16 januari 2022 door een mail te sturen naar KNVB Contact. Geef hierbij expliciet aan om welke leeftijdscategorie het gaat. Teams die zich aan het begin van het seizoen al hebben aangemeld voor de najaarsreeks (2021) hoeven zich niet nogmaals aan te melden.

Inschrijven teams 7x7 Voetbal (voorjaar 2022) Inschrijven teams 7x7 Voetbal (voorjaar 2022) De KNVB biedt verenigingen weer de mogelijkheid om 7x7 teams in te schrijven voor de toernooivorm op vrijdagavond.

KNVB Contact