Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Achilles 1894 bespaart flink op energierekening

KNVB Media
KNVB Media
26 april 2018, 14:58

De energierekening van Achilles 1894 werd gehalveerd. - Foto: KNVB Media

Vierhonderd zonnepanelen plaatsen en zo enorm op de energiekosten besparen. Rudi Smit van Achilles 1894 uit Assen zag het helemaal voor zich. Het liep allemaal wat anders, maar de besparing kwam er. Drie jaar na dato is de energierekening van zijn club gehalveerd.

Het idee ontstond nu een paar jaar terug bij Smit. Nadat hij zonnepanelen op zijn huis had geïnstalleerd, gingen zijn gedachten onwillekeurig naar de voetbalclub. Vierhonderd zonnepanelen, dat moest toch lukken op het dak van Achilles? En zo ja, dan zou dat zo’n tachtigduizend kWh aan energie opleveren, rekende hij uit.

'De duurzaamste van Drenthe'

Niet alleen de club, maar ook de huizen in de buurt werden bij het project betrokken. Achilles is daardoor inmiddels niet alleen de oudste, maar ook de duurzaamste club van Drenthe. Het begon met de aan/uitschakelaars van elektrische apparaten en verlichting. “Wat willen we en wat kunnen we, daar zijn we naar gaan zoeken. Binnen in de accommodatie en buiten”, vertelt de initiatiefnemer. De eerste stap bleek een energiescan van Invent, een energieadviesbureau. Hieruit bleek waar Achilles gemakkelijk energie kon besparen. 

'Energie besparen is ook geld besparen' 'Energie besparen is ook geld besparen' Lees hier het hele verhaal op de website van Alles over Sport.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen