Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB account

Met een KNVB-account kun je inloggen op een groot aantal websites en apps van de KNVB. Bij het inloggen heb je een gebruikersnaam - dit is altijd je e-mailadres - en wachtwoord nodig.

Zowel KNVB-leden als niet KNVB-leden kunnen een account maken. De meeste apps en websites zijn speciaal voor KNVB-leden, maar bijvoorbeeld voetbal.nl (app en website) is zowel voor leden als niet-leden, de zogenaamde toeschouwers.

Welke apps en websites werken momenteel met het KNVB-account?

  • Voetbal.nl website en app
  • De Wedstrijdzaken-app
  • Voetbalmasterz.nl (voor het behalen van je spelregelbewijs)
  • Voetbal.tv
  • RINUS: webomgeving voor trainer-coaches met o.a. oefenstof
  • Mijn Trainerslicentie: pagina op knvb.nl voor het raadplegen van je trainerslicentie en behaalde licentiepunten
  • Inschrijfpagina’s op knvb.nl: voor het inschrijven voor opleidingen en evenementen
  • Dugout: digitale leeromgeving van de KNVB Academie
  • Sportlink Club

Hoe maak ik een KNVB-account aan?

Op de app of website die je wilt gaan gebruiken, vind je altijd een optie om te registreren. Nadat je hierop hebt geklikt, vul je je e-mailadres en een wachtwoord in, check je mailbox op een bevestigingsmail en druk op de bevestiging. Vervolgens kun je inloggen.

Heel belangrijk: registreer je als KNVB-lid altijd met je e-mailadres dat vastligt in de ledenadministratie (Sportlink) van je club en/of de KNVB. Registreer je je met een ander e-mailadres, dan zal de app/website je niet herkennen als een KNVB-lid, maar als een toeschouwer. Dat kan betekenen dat je niet in kunt loggen of slechts beperkte mogelijkheden hebt in de toepassing.

Staat in Sportlink een verkeerd e-mailadres bij jouw gegevens, laat dit aanpassen door jouw ledenadministrateur. Maak vervolgens een account aan met het dan goed vastgelegde e-mailadres in Sportlink.

Tip: Bij twijfel altijd even de ledenadministrateur bellen om te vragen welk e-mailadres bij jouw gegevens geregistreerd staat.

Uitleg KNVB account door Sportlink Uitleg KNVB account door Sportlink Bekijk hier verdere uitleg over het KNVB account.

Support

Heb je technische problemen met registreren of inloggen? Krijg je technische foutmeldingen of krijg je geen e-mail bij registreren, neem dan contact op met de Sportlink Servicedesk.

Sportlink Servicedesk Sportlink Servicedesk Klik hier om contact op te nemen met de servicedesk van Sportlink.

Sportlink Club Sportlink Club Kijk hier voor meer informatie over inloggen op Sportlink Club.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen. Heb je hierna nog vragen, dan kun je contact opnemen met KNVB Contact.

KNVB Contact

Voor aanvullende vragen aan de KNVB.

 

Ik heb na mijn registratie geen e-mail ontvangen. Wat nu?

Het is mogelijk dat de e-mail in je spam terecht is gekomen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je contact opnemen met de Servicedesk van Sportlink of een ticket aanmaken in het Online Helpdesksysteem.

 

Waar vind ik mijn account?

Jouw account is te vinden op voetbal.nl en in de Wedstrijdzaken-app. Wanneer je op 'Instellingen' klikt, zie je jouw gegevens.

 

Hoe wijzig ik mijn gegevens?

Je kunt je KNVB-account gegevens deels zelf wijzigen via voetbal.nl of de Wedstrijdzaken-app en deels alleen door de ledenadministrateur van je club.
 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Op het inlogscherm van het KNVB-account staat de optie 'Wachtwoord vergeten'. Wanneer je hierop klikt, krijg je een nieuw wachtwoord toegestuurd.

 

Hoe verwijder ik mijn account?

Wanneer je bent ingelogd in voetbal.nl of de Wedstrijdzaken-app, heb je de optie om je account te verwijderen bij 'Instellingen'.

 

Kan ik ook inloggen met mijn account van de KNVB Wedstrijdzaken app?

Ja! Dat kan. Sterker nog, de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord kun je in de toekomst voor meer Voetbal- en KNVB-toepassingen gebruiken. 

 

Is een KNVB-account hetzelfde als een Voetbal.nl-account?

We zijn druk bezig om alle sites en apps van de KNVB, Voetbal.nl en Sportlink van één inlog te voorzien. Dus nu kun je al met dit account gebruik maken van de Rinus-app, Rinus-website, Voetbal.nl-app, de Voetbal.nl-website én de KNVB Wedstrijdzaken-app.