Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Spelbegeleider/ Pupillenscheidsrechter

Je bent 12 jaar of ouder en het lijkt je gaaf pupillenwedstrijden te leiden? Dan is dit de opleiding die je kunt gaan volgen. In het pupillenvoetbal draait het vooral om spelplezier en ontwikkeling van voetballers. Daaraan kun je als spelbegeleider of pupillenscheidsrechter een positieve bijdrage leveren.

Direct inschrijven

De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal en hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal. En dat begint al bij allerjongste jeugd.

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het begeleiden van wedstrijden heeft de KNVB Academie de opleiding Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter ontwikkeld. De opleiding is opgezet volgens het principe van ‘blended learning’: je leert tijdens de cursusavonden, in de praktijk en binnen de digitale leeromgeving van KNVB Dugout.

Onderwerpen

Een greep uit de onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen:

  • Pupillenwedstrijden op een zodanige manier begeleiden dat de spelers het spel met plezier spelen, beleven en leren.
  • Het fluiten van wedstrijden bij de pupillen O8, O9 en O10 die 6 tegen 6 spelen.
  • Het fluiten van de wedstrijden van O11 en O12.
  • Het leren van de spelregels.

Vorm

De opleiding is opgezet volgens het principe van 'blended learning': je leert tijdens de cursusavonden, in de praktijk en door middel van een app op je telefoon of tablet. Het opleidingsdeel van de cursus bestaat uit 2 theoretische bijeenkomsten van 2,5 uur. Het ervaringsdeel, tussen de beide bijeenkomsten, bestaat uit 2 stagewedstrijden bij jouw eigen vereniging. 

Opleidingsinvestering

Opleidingsdeel

  • Twee bijeenkomsten á 2,5 uur: 5 uur
  • Zelfstudie en opdrachten: 5 uur

Ervaringsdeel

  • Twee stagewedstrijden: 2 uur

Kosten

De studiekosten voor deze opleiding bedragen voor individuen: € 35,00,- (inclusief digitaal cursusmateriaal). Een vereniging kan een pakket afnemen, eventueel samen met andere verenigingen, voor: € 574,00,- (inclusief digitaal cursusmateriaal).

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 14 dagen voor aanvang van de opleiding. Bij tussentijdse beëindiging van de opleiding blijven de volledige studiekosten verschuldigd.

Start

Bij individuele aanmeldingen kan er gestart worden bij 18 deelnemers. Bij afname van een verenigingspakket is geen minimumaantal deelnemers vereist. De vereniging kan met de KNVB afstemmen welke dagen het beste uitkomen voor de opleiding. Het maximumaantal deelnemers voor zowel individuele aanmeldingen als het verenigingspakket is vastgesteld op 18.

Meer informatie

Voor meer informatie of voor vragen over pakketafname kun je terecht bij de KNVB-contactpersoon van jouw district.

Snezana Vujovic

Arbitrageopleidingen Noord/Oost

Nicole Jacet

Arbitrageopleidingen West

Medewerkster arbitrageopleidingen

Arbitrageopleidingen Zuid

Direct inschrijven

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Laatste nieuws