Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Passend Voetbal

#VOETBALONBEPERKT

Voetbal is voor iedereen toegankelijk, maar voor een grote groep Nederlanders is de weg naar de plaatselijke voetbalclub minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking zijn namelijk aanpassingen nodig zodat ook zij kunnen voetballen. Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen.

Speciaal wat speciaal moet. Mocht de beperking het niet toe laten om in een regulier team te voetballen, denk bijvoorbeeld aan de amputatie van een been of een visuele beperking, dan dient er gezocht te worden naar passend voetbal aanbod. Dit geldt bijvoorbeeld ook wanneer de speler of speelster zich door zijn of haar beperking niet thuis voelt in een regulier voetbalteam. 

Normaal wat normaal kan. Niet iedere voetballer met een beperking dient aangepast te voetballen. Met sommige beperkingen kun je prima in een regulier voetbalteam spelen. Dit uiteraard wanneer de beperking en het speelniveau dit toe laat. Soms heeft dit meer begeleiding nodig om dit voor elkaar te krijgen.

Wil jij voetballen? Neem dan contact met ons op.

VISIE OP PASSEND VOETBAL 2022-2026

Visie en voorbeelden; in ons online magazine lees je de achtergrond van onze plannen en intervieuws uit de praktijk.