Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Praktijkverhalen

Hieronder staat een aantal praktijkverhalen over het thema financiën & sponsoring.

Ondernemerscollectief helpt vv Den Ham ook door financieel zware tijden Ondernemerscollectief helpt vv Den Ham ook door financieel zware tijden Een speciale stichting waar 80 lokale ondernemers in vertegenwoordigd zijn, levert vv Den Ham op jaarbasis een respectabel bedrag op.

Financiën en corona: Verenigingen maken bewuste keuzes Financiën en corona: Verenigingen maken bewuste keuzes Het zijn uitdagende tijden voor voetbalverenigingen. Zeker op financieel gebied hebben veel clubs vanwege het coronavirus een behoorlijke klap gekregen. Hoe houd je als vereniging je inkomsten op peil? Op welke posten kun je besparen? En hoe ga je om met de contributie-inning?

Clubs halen geld op met opruimen van zwerfafval Clubs halen geld op met opruimen van zwerfafval Iets goeds doen voor het milieu en tegelijkertijd geld ophalen voor de club. VV Ophemert en VV Jonge Kracht (Huissen) hebben hiervoor een goede formule gevonden. Zij helpen met het opruimen van een zwerfafval en halen daarmee een mooi zakcentje binnen.

VV Zuidland van twee naar twaalf hoofdsponsoren VV Zuidland van twee naar twaalf hoofdsponsoren VV Zuidland werkte zeven jaar met dezelfde twee hoofdsponsoren. Te kwetsbaar, merkte de club op. Uiteindelijk vond het de juiste werkwijze en floreert het nu op sponsorgebied als nooit tevoren.

Shirtsponsor worden voor € 25,- Shirtsponsor worden voor € 25,- Bij DES Swalmen is een nieuw model voor shirtsponsoring geïntroduceerd. 'Een clubkrantje' met oplage van 15.000 stuks 'Een clubkrantje' met oplage van 15.000 stuks SDV Barneveld geeft een eigen magazine uit om betrokkenheid te vergroten.

Museum ‘sponsort’ jeugd OVC’85 Museum ‘sponsort’ jeugd OVC’85 Niet de naam van de plaatselijke supermarkt, bakker of slager prijkt op de shirts van voetbalvereniging OVC’85 uit Oosterbeek, maar die van een museum: het Airborne Museum.

Zeventig nieuwe sponsors met reclamebordactie Zeventig nieuwe sponsors met reclamebordactie Veel geld houdt VVZA niet over aan de reclamebordactie waarmee het meer dan zeventig nieuwe sponsoren aan zich wist te binden. Maar de club uit Amersfoort heeft daarmee wel een geheel nieuwe doelgroep sponsoren aangeboord. Contactloos betalen is de toekomst Contactloos betalen is de toekomst DVVA zou niet meer terug willen naar de tijd van voor het contactloos betalen. De Amsterdammers zien alleen maar voordelen. "Het is sneller en veiliger." Plaatselijk ziekenhuis op shirt Vitesse Delft Plaatselijk ziekenhuis op shirt Vitesse Delft Niet de naam van de plaatselijke supermarkt, slager of slijterij siert de komende seizoenen de shirts van Vitesse Delft, maar dat van het Reinier de Graaf ziekenhuis uit diezelfde plaats. Sponsors nodig? Simpel! Sponsors nodig? Simpel! We hebben dringend sponsors nodig! Het is een kreet die je veel hoort bij voetbalverenigingen. Maar ondernemend Nederland is in de ban van de economische crisis en houdt de hand op de knip.

Crowdfunding

Crowdfunding bij SV De Valleivogels: 'Het wérkt!' Crowdfunding bij SV De Valleivogels: 'Het wérkt!' De derde plaats bij de verkiezing van de Leukste Amateurclub van Nederland van Radio 538 betekende een jaar lang gratis Crowdfunding voor amateurverenigingen. Het resultaat is indrukwekkend.

Renovatie clubhuis dankzij crowdfunding Renovatie clubhuis dankzij crowdfunding VV Heino financierde de renovatie van het clubgebouw met crowdfunding. Een banklening met een aanzienlijk rentepercentage was hierdoor niet nodig.

Eén tweetje Eén tweetje Doorpraten over dit onderwerp met andere verenigingen? Ga nu naar de community Eén tweetje en meld je aan!