Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Gezonde sportkantine

Bij een gezonde sportieve omgeving hoort natuurlijk ook een verantwoorde kantine. Lekker Bezig is een doorlopend programma, speciaal ontwikkeld voor voetbalverenigingen. De KNVB helpt clubs om stap voor stap gezonde alternatieven aan te bieden in de sportkantine.

Het aanbieden van een gezonder alternatief in de kantine vergt wat energie, maar brengt ook veel voordelen. Met een aantrekkelijk en uitgebreid assortiment in de kantine bied je afwisseling voor de klanten, kan de omzet stijgen en draagt de club bij aan een gezondere leefomgeving van de sporters. Het geliefde patatje mag trouwens ook best blijven. Maar door daarnaast een aantal slimme keuzes te maken maak je als club al snel stappen. Inmiddels zijn al ruim 650 amateurverenigingen ‘Lekker Bezig’.

Samen Lekker Bezig Samen Lekker Bezig Bekijk de website van 'Lekker Bezig'.

Team:Fit Coach

Het realiseren van een echte verandering is niet altijd makkelijk. Daarom zijn er speciale Team:Fit coaches die komen ondersteunen op de club. De Team:Fit coach kan een rol spelen bij het oplossen van bestuurlijke vraagstukken, bij het creeren van draagvlak op de vereniging en het verankeren van de plannen voor een gezonde kantine in het verenigingsbeleid. De Team:Fit coaches staan klaar voor alle verenigingen die ondersteuning nodig hebben.

De Team:Fit Coaches staan voor je klaar De Team:Fit Coaches staan voor je klaar Onder de noemer ‘Samen Lekker Bezig’ werken de KNVB en Sligro aan het samenstellen van een gezonder assortiment in de voetbalkantines. De Team:Fit Coaches staan daarbij klaar voor extra begeleiding. Geheel gratis.

Inspiratie en goede voorbeelden

Op de website van Lekker Bezig delen we graag inspiratie, praktische hulp en goede voorbeelden van andere verenigingen. Bekijk ook het praktijkverhaal van VV Berkum, dat de beschikt over de eerste 'gouden voetbalkantine' van Nederland. 

VV Berkum heeft eerste gouden voetbalkantine VV Berkum heeft eerste gouden voetbalkantine Passend binnen de ambitie ‘Zwolle gezonde stad’ ging VV Berkum aan de slag met een gezonder aanbod. Dat pakt zo goed uit dat de club het eerste predicaat ‘gouden voetbalkantine’ van Team:Fit behaalt.

Laatste nieuws