Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Accommodatie

Voetballen kan niet zonder accommodatie. Los van het feit dat het essentieel is om te beschikken over velden, kleedruimten en een clubgebouw draagt een fijn voetbalcomplex ook bij aan de uitstraling van de club en de sfeer op en rond de velden.

Het is het hart van de vereniging. Een goede accommodatie is alleen geen vanzelfsprekendheid. Bezuinigingen, complexe wet- en regelgeving, duurzaamheid en wensen van de leden maken dat het inrichten van een toekomstgerichte accommodatie voor veel clubs een uitdaging is. Met als uitgangspunt dat iedere euro omgedraaid moet worden.

Behoeftebepaling Behoeftebepaling Met behulp van de rekentool veldenbehoefte is eenvoudig uit te rekenen hoeveel wedstrijdvelden de vereniging nodig heeft op basis van het aantal competitiespelende teams.

Velden keuzetool Velden keuzetool De velden keuzetool verschaft inzicht in de kosten van een veld op korte en lange termijn en geeft duidelijkheid over veelvoorkomende kwesties. Kunstgras Kunstgras Kunstgras is in opkomst. Door nieuwe technologische ontwikkelingen is het kunsttapijt bovendien nauwelijks meer van echt te onderscheiden.

Natuurgras Natuurgras Een natuurgrasveld van goede kwaliteit zorgt voor een optimale beleving van het voetbalspelletje. De velden moeten aan de zogenaamde sporttechnische eisen voldoen.

Clubgebouw en kleedkamer Clubgebouw en kleedkamer Het clubgebouw en de kleedkamers spelen een belangrijke en centrale rol binnen de voetbalvereniging. Het is een ontmoetingsplaats voor leden en bezoekers.

Privatisering Privatisering Elke voetbalvereniging kan ermee te maken krijgen of is er in het verleden al eens mee in aanraking gekomen: privatisering. Het gedeeltelijk of geheel overdragen van taken en verantwoordelijkheden.

Duurzaamheid Duurzaamheid Steeds meer voetbalverenigingen zijn bewust of onbewust bezig met duurzaamheid. Duurzame voetbalaccommodaties zijn helemaal van deze tijd en hebben de toekomst.

Toegankelijkheid Toegankelijkheid De KNVB helpt verenigingen graag op weg om de accommodatie te laten voldoen aan de voorwaarden op het gebied van toegankelijkheid.

Zaalvoetbal Zaalvoetbal Omdat maar weinig verenigingen zelf eigenaar zijn van de sporthal waarin zij spelen, heeft zaalvoetbal een bijzondere rol.

Praktijkverhalen Praktijkverhalen Bekijk hier de praktijkverhalen over het thema Accommodatie.

Veelgestelde vragen Veelgestelde vragen Bekijk hier een overzicht van veelgestelde vragen over het thema Accommodatie.

Downloads Downloads Bekijk hier alle downloads die betrekking hebben op het thema Accommodatie.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Laatste nieuws