Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Rookvrije voetbalvereniging

Een voetbalvereniging is een belangrijke plek waar kinderen en volwassenen elkaar ontmoeten, elkaar aanmoedigen en van elkaar leren. En goed voorbeeld, doet goed volgen. De KNVB is sinds 2017 partner van de beweging ‘Rookvrije Generatie’. Het goede voorbeeld, binnen en buiten de lijnen, is daarbij van groot belang. Want zien roken, doet roken.

In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Ook maatregelen die stapsgewijs worden ingevoerd, zoals niet roken bij de jeugdwedstrijden, kunnen al een groot verschil maken.

Er zijn veel gratis materialen beschikbaar die sportbestuurders ondersteunen om actief aan de slag te gaan op hun eigen vereniging. Bekijk ook hoe andere voetbalclubs aan de slag zijn gegaan met dit onderwerp. Help je mee?

VV Steenwijk werkt mee aan een rookvrije generatie VV Steenwijk werkt mee aan een rookvrije generatie Niet roken is een belangrijk thema bij VV Steenwijk. Stapsgewijs voert de club maatregelen door om roken op de sportaccommodatie uit te bannen. Door het logo van de ‘Rookvrije generatie’ prominent op de shirts van de JO15-en JO-12 teams te zetten, blijft deze missie voortdurend onder de aandacht.

DOVO en VRC op weg naar een rookvrije sportaccommodatie DOVO en VRC op weg naar een rookvrije sportaccommodatie Niet meer roken op het sportpark waar kinderen bij zijn, dat is de afspraak die DOVO en VRC uit Veenendaal gezamenlijk hebben gemaakt. Over iets meer dan een jaar moeten de sportaccommodaties vrijwel helemaal rookvrij zijn.

 

Toolkit Toolkit Download het gratis stappenplan en andere rookvrij-materialen en maak het sportterrein van de vereniging rookvrij. Contact Contact Neem contact op met Team Rookvrije Sport. Column Jan Dirk v/d Zee: Roken is middelvinger naar het voetbal Column Jan Dirk v/d Zee: Roken is middelvinger naar het voetbal "Wie langs de lijn rookt, geeft het verkeerde voorbeeld aan alle kinderen die voetballen."

Laatste nieuws