Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sponsoring

Sponsoring is een belangrijk thema binnen voetbalverenigingen. Inkomsten uit sponsoring is voor veel clubs een belangrijk deel van de omzet. Om als club succesvol aan de slag te gaan met sponsoring kun je hier informatie en inspiratie opdoen.

 

Sponsorwerving Sponsorwerving Met de juiste aanpak hoeft sponsorwerving geen groot issue te zijn bij verenigingen. Doe je voordeel met het stappenplan of informatie over de benadering van verschillende doelgroepen. Identiteit en positionering Identiteit en positionering Sponsoring levert een zichtbare verbinding op tussen een bedrijf en de vereniging. Zowel het bedrijf als de vereniging streeft naar een passende samenwerking. Wat heb ik te bieden? Wat heb ik te bieden? Wat kan jouw vereniging sponsors bieden? Is dat een bord langs het veld, of is er meer mogelijk? Vaak wordt gezegd dat ‘alles’ mogelijk is, maar er zijn natuurlijk wel grenzen. Sponsorpakketten en prijzen Sponsorpakketten en prijzen Lokale sportclubs werken veelal met vergelijkbare sponsormogelijkheden en –pakketten. En dat geldt ook voor de prijzen. Samenstelling sponsorcommissie Samenstelling sponsorcommissie Een sponsorcommissie of commerciële commissie heeft een belangrijke en omvangrijke taak. Vaak wordt vooral gedacht aan sponsorwerving, maar er zijn veel meer taken die door moeten worden ingevuld.

Sponsorrelatie Sponsorrelatie Er zijn veel mogelijkheden om de relatie met je sponsoren te onderhouden en te verbeteren. Echter, je kunt niet zomaar elk middel inzetten voor iedere sponsor. En hoe spreek je een sponsor aan die zijn verplichtingen (nog) niet is nagekomen?

Tips & trucs Tips & trucs In aanvulling op alle informatie over werving van sponsors worden hier nog een aantal leuke en praktisch bruikbare tips op een rij gezet.

Criminele ondermijning Criminele ondermijning Het voetbal kan niet zonder sponsoring, maar het kan voor bestuurders lastig zijn te doorgronden wie je uiteindelijk voor je hebt als potentiële sponsor of investeerder. Hoe kunnen verenigingen en leden bewust worden van de risico’s rondom sponsoring en investeringen?

Sponsorvisie Sponsorvisie Het onderdeel sponsoring binnen KNVB ASSIST is ontwikkeld in samenwerking met Sponsorvisie.

Eén tweetje Eén tweetje Doorpraten over dit onderwerp met andere verenigingen? Ga nu naar de community Eén tweetje en meld je aan!

Laatste nieuws