Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bind kinderen en jongeren uit armere gezinnen

Nederland is een van de rijkste landen van de wereld. Toch groeien ruim 272.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 11 kinderen. Door de coronacrisis, hebben meer gezinnen geldproblemen en kunnen zij de contributie niet meer betalen. Kinderen die (weer) naar de club willen, staan daardoor aan de zijlijn. Als voetbalclub kun je deze kinderen en jongeren de kans geven om te gaan of blijven voetballen, ook als er thuis onvoldoende geld is. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen met een bijdrage in de contributie en de aanschaf van benodigde sportattributen.

Hoe werkt het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Medewerkers van een voetbalclub kunnen zelf geen aanvraag voor een bijdrage doen. Dit kan alleen gedaan worden door een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan een leerkracht (basis- en middelbare school), jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, buurtsportcoach of een medewerker van het wijkteam. Deze professionals kunnen online een aanvraag voor een kind indienen. Binnen 3 weken na het indienen van een aanvraag, en na een positief besluit van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, is het mogelijk om te sporten bij de gekozen voetbalclub. De contributie wordt rechtstreeks overgemaakt aan de voetbalclub.

Wat kun je als clubbestuurder doen?

Je kunt de penningmeester, trainers en vrijwilligers van de voetbalclub laten weten dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur bestaat. Zij kunnen ouders wijzen op de hulp die ze kunnen krijgen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, waardoor hun kinderen lid kunnen worden of blijven van de voetbalclub. Ouders kunnen zelf op zoek gaan naar een intermediair of contact opnemen met de coördinator van het lokale Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ook helpt het om bestaande leden en bezoekers erover te informeren. Wie weet kennen zij gezinnen die wel een steuntje kunnen gebruiken.

Hulpmiddelen

Door middel van een tekst op de clubwebsite, aandacht in de nieuwsbrief of via social media, breng je de mogelijkheden van Jeugdfonds Sport & Cultuur onder de aandacht. Je kunt hiervoor de middelen uit de handige toolkit gebruiken!

Toolkit Jeugdfonds Sport & Cultuur Toolkit Jeugdfonds Sport & Cultuur Download hier de Toolkit Sport.

Contact met Jeugdfonds Sport & Cultuur Contact met Jeugdfonds Sport & Cultuur Kom in contact met de coördinator van het lokale Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Praktijkverhaal

Twaalf extra leden WDS’19 met steun Jeugdfonds Sport & Cultuur Twaalf extra leden WDS’19 met steun Jeugdfonds Sport & Cultuur Om te voorkomen dat kinderen afhaken, schakelt WDS’19 de hulp in van Jeugdfonds Sport & Cultuur. Inmiddels voetballen er twaalf leden die door hun steun bij de vereniging terecht konden.

Laatste nieuws