Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Één Tweetje: de community die voetbalverenigingen met elkaar verbindt

Eén tweetje is de community die bestuurs- en commissieleden on- én offline met elkaar verbindt waardoor het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen makkelijker wordt. Deelnemers kunnen elkaar helpen, informeren en inspireren. Kortom; samen werken aan sterke verenigingen!

Nieuwsgierig wat Eén tweetje voor jou kan betekenen? Meld je dan gelijk aan. Eén tweetje Eén tweetje Ga hier naar de community Eén tweetje.

Elkaar helpen en van elkaar leren  

Aan bestuurders en commissieleden lijken steeds hogere eisen te worden gesteld. Je moet de vereniging draaiende houden en inspelen op de vele behoeften van (potentiële) voetballers. Hoe ga je om met de dagelijkse praktijk en hoe zorg je er ook nog voor dat je vereniging toekomstbestending is? Gelukkig hoef je het wiel niet altijd opnieuw uit te vinden. Natuurlijk heeft iedere vereniging zijn eigen uitdagingen, aanpak en oplossingen. Maar elkaar helpen en van elkaar leren kan natuurlijk altijd. En dat kan gemakkelijk met de community Eén tweetje! Je kunt vragen stellen aan bestuurders en commissieleden van andere verenigingen, hen helpen door vragen beantwoorden, inspiratie delen en vinden, en natuurlijk in contact komen met bestuurders en commissieleden van andere verenigingen.  

Wat vind je op Eén tweetje? 

 • Vraag en antwoord 
  Stel je vragen en geef antwoorden op vragen rondom verschillende thema’s die bij praktisch iedere vereniging spelen. Denk hierbij aan vrijwilligersbeleid, ledenwerving en -behoud, accommodatiezaken, financiën, voetbalbeleid, clubarbitrage en de rol van de bestuurder.  
 • Inspiratie 
  Eén tweetje biedt eenvoudig de mogelijkheid om succesverhalen van jouw club te delen met andere clubs óf om de successen van andere clubs te lezen. 
 • In gesprek  
  Plan eenvoudig een (digitale) bijeenkomst in om laagdrempelig in gesprek te gaan met enkele bestuurders en commissieleden van verenigingen uit jouw omgeving of juist uit een heel andere omgeving. Hoe pakken zij bepaalde vraagstukken aan? Een kort gesprek kan veel nieuwe inzichten opleveren!  

Voor wie?  

Eén tweetje is voor bestuurders en commissieleden van Nederlandse voetbalverenigingen. Om toegang te krijgen tot Eén tweetje moet je in Sportlink geregistreerd staan als vrijwilliger met één van onderstaande functies. Sta je nog niet (correct) in Sportlink geregistreerd? Neem dan contact op met de secretaris of ledenadministrateur van jouw vereniging. Zij kunnen die registratie in orde maken.   

Sportlink-functies met toegang tot Eén tweetje: 

 • Bestuurslid 
 • Vrouwencommissie 
 • Jeugdbestuur/-commissie 
 • Clubhuiscommissie 
 • Penningmeester 
 • Recreatiecommissie 
 • Seniorencommissie 
 • Secretaris 
 • Secretaris jeugdzaalvoetbal 
 • Secretaris zaal 
 • Vicevoorzitter 
 • Voorzitter 
 • Verenigingsmanager 
 • Contactpersoon S&R 
 • Bestuurslid zaalvoetbal

Eén tweetje wint prijs voor beste community 

Wauw, wat zijn we ongelofelijk trots! Eén tweetje is uitgeroepen tot dé beste community van 2021. Een vakkundige jury beoordeelde alle inzendingen en waardeerde onze community met een gouden award. De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn dé prijzen voor het allerbeste interactieve online werk van Nederland. 

Bal doet het werk

Het keurmerk van DIA voor de beste community van 2021.

De kracht van onze community? Om in voetbaltermen te blijven; we laten de bal het werk doen. Bestuurders van verenigingen hebben veel kennis in pacht, kunnen veel van elkaar leren, maar weten elkaar nog niet altijd te vinden. Lokaal wel, maar landelijk is er nog zo veel meer informatie te delen. Via deze community brengen we hen (en al hun kennis) samen op één plek. 

Kennis

De jury noemt ook de (op)schaalbaarheid van het platform mooi. Zo zou – in de toekomst- een bestuurder van een voetbalclub ook kennis kunnen uitwisselen met een hockeyclub of een maatschappelijke instantie wanneer zij zich in eenzelfde situatie bevinden. 

Sleutel tot succes

Nog geen jaar geleden lanceerden we de community, inmiddels zijn er ruim 1100 bestuurders van bijna 900 verenigingen actief! Het samenbrengen van bestuurders door de KNVB is een goede basis, maar het echt interactief met elkaar samenwerken is de sleutel tot succes. We danken alle enthousiaste en gemotiveerde deelnemers die ervoor zorgen dat ons platform ook echt een interactieve community is.

Laatste nieuws