Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Scheidsrechters III veldvoetbal

Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden voor de KNVB in goede banen te leiden en ben je representatief, communicatief vaardig, heb je een goede uitstraling en ben je in staat om de juiste beslissingen te nemen? Dan ben jij de juiste persoon om KNVB-scheidsrechter te worden. Wij zorgen tijdens de 'Scheidsrechtersopleiding III' voor een praktijkgerichte opleiding waarbij de individuele ontwikkeling en jouw wedstrijdervaringen centraal staan.

De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal en hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal.

Onderwerpen

Wat betekent het om KNVB-official te zijn? Dat staat centraal tijdens de SOIII. Dat houdt in dat je naast de technische kant van het arbitreren (toepassen spelregels, volgen en positie kiezen), aandacht gaat besteden aan:

  • Wat betekent het om dienend te zijn aan het voetbal?
  • Wat is een open houding en hoe zorg je dat je benaderbaar en aanspreekbaar bent als scheidsrechter?
  • Hoe ga je om met weerstand en wat betekent dat voor jouw gedrag, communicatie en houding?
  • Hoe werk je op een positieve manier samen met bestuursleden, kaderleden trainers en spelers?

Het gaat binnen deze opleiding dus vooral over uitstraling en gedrag, in relatie tot wie jij bent als persoon.

Vorm

Het opleidingsdeel bestaat uit 4 bijeenkomsten verspreid over circa 4 maanden. De bijeenkomsten vinden maandelijks plaats op een accommodatie van een voetbalvereniging en duren 3 uur. Het ervaringsdeel bestaat uit het fluiten van minimaal 6 stagewedstrijden. De wedstrijden worden aangesteld door de KNVB en variëren in moeilijkheidsgraad en leeftijdscategorie. Aan de wedstrijden worden opdrachten gekoppeld. Bij 4 van de minimaal 6 te fluiten wedstrijden krijg je een praktijkbegeleider van de KNVB toegewezen.

Opleidingsinvestering

Opleidingsdeel

  • Vier bijeenkomsten á 3 uur: 12 uur

  • Zelfstudie en opdrachten: 12 uur

  • Behalen van je spelregelbewijs: 1 uur

Ervaringsdeel

  • Fluiten van (minimaal) 6 stagewedstrijden: 12 uur

Kosten

De studiekosten voor deze opleiding bedragen € 52,00,-. Dit is inclusief digitaal cursusmateriaal. De betaling vindt plaats zodra je bent ingedeeld via bankrekeningnummer ING Bank: NL89 INGB 0670 0002 13, o.v.v. opleiding, accommodatie en naam.

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 14 dagen voor aanvang van de opleiding. Bij tussentijdse beëindiging van de opleiding blijven de volledige studiekosten verschuldigd.

Start

De opleiding gaat van start bij minimaal 8 deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn, word je door ons geïnformeerd.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij de KNVB-contactpersoon van jouw district.

Snezana Vujovic

Arbitrageopleidingen Noord/Oost

Nicole Jacet

Arbitrageopleidingen West

Medewerkster arbitrageopleidingen

Arbitrageopleidingen Zuid

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!