Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Licentiezaken

Voor de Eredivisie en Eerste divisie (betaald voetbal) en Tweede en Derde divisie (amateurvoetbal) is een KNVB licentiesysteem van kracht. De licentiesystemen voor betaald voetbal en amateurvoetbal wijken deels van elkaar af in doelstellingen, proces en inhoud. In onderstaande uitleg gaat het dan ook uitsluitend over het KNVB licentiesysteem voor de betaald voetbalcompetities. 

Met het licentiesysteem streeft de KNVB ernaar de integriteit en de continuïteit van de voetbalcompetities zo goed mogelijk te waarborgen. Hierbij gaat de meeste aandacht uit naar de financiële huishouding van de clubs.

In het verlengde hiervan probeert de KNVB de clubs te ondersteunen op het gebied van vijf verschillende soorten licentie-eisen zonder daarbij overigens op de stoel van het bestuur van de clubs te willen gaan zitten. Zo is het bijvoorbeeld aan de club op de juiste wijze met de beschikbare financiële middelen om te gaan.

Licentiesysteem betaald voetbal Licentiesysteem betaald voetbal Meer informatie over het licentiesysteem in het betaald voetbal.

Licentiesysteem amateurvoetbal Licentiesysteem amateurvoetbal Meer informatie over het licentiesysteem in het amateurvoetbal.

Laatste nieuws