Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Juridisch

Ook op juridisch gebied hebben de KNVB en clubs afspraken met elkaar. Hieronder lees je meer over de belangrijkste aspecten van dit onderwerp.

Ledenadministratie Ledenadministratie Voetbalverenigingen dienen voor iedereen die een voetballende of bestuurlijke functie bekleedt bij de club, een lidmaatschap van de KNVB aan te vragen. Lidmaatschap: opzeggen, royeren en schorsen Lidmaatschap: opzeggen, royeren en schorsen Het komt weleens voor dat het bestuur overweegt of genoodzaakt is om maatregelen te nemen, zoals het royeren of schorsen van een lid. Het is zaak heel zorgvuldig én volgens de regels te werk te gaan. Oprichten van een voetbalvereniging Oprichten van een voetbalvereniging Er geldt een aantal voorwaarden om als (zaal)voetbalvereniging toegelaten te worden tot de KNVB en deel te kunnen nemen aan de competitie. In het kort hieronder de stappen.

Ontbinding van een voetbalvereniging Ontbinding van een voetbalvereniging Helaas kan het voorkomen dat het bestuur van een vereniging besluit de vereniging te laten ontbinden. Dit besluit dient te worden genomen tijdens een Algemene Ledenvergadering. Opstellen statuten Opstellen statuten Om verenigingen te helpen bij het opstellen of wijzigen van hun statuten, heeft de KNVB modelstatuten opgesteld die kunnen dienen als handvat. Clubnaamwijziging Clubnaamwijziging Er gelden voorwaarden aan het uitrollen of wijzigen van de verenigingsnaam. Zo mag een club slechts een maal per drie seizoenen een naamswijziging doorvoeren. Verzekeringen Verzekeringen De KNVB heeft voor de leden twee collectieve aanvullende verzekeringen: de collectieve ongevallenverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering. Sterfgeval Sterfgeval Een van de meest trieste gebeurtenissen die een club kan overkomen is het overlijden van een nauw betrokken persoon binnen of rondom de club. Voetbal komt dan even op de tweede plaats.

Privacy Privacy Bekijk hier meer informatie over de AVG.

Laatste nieuws