Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

GO

Ruim 1,2 miljoen voetballers gaan in Nederland wekelijks op pad voor een van de 33.000 wedstrijden op het veld of in de zaal. In het amateurvoetbal reizen we elk seizoen ruim 565 miljoen kilometer. Dit voetbalverkeer is verantwoordelijk voor 48.635 ton CO2-uitstoot.

Dat kan anders. Samen met onze partners ENGIE en Volkswagen gaan we voor minder CO2-uitstoot in het voetbalverkeer en dragen daarmee bij aan het tegengaan van klimaatverandering.

Binnen dit programma worden verschillende oplossingen ontwikkeld. Zo optimaliseren we het speelschema op reisafstand met behoud van gelijkwaardige wedstrijden. Daarnaast ligt de focus op het vergroenen van de reiskilometers, door samen rijden en fietsen te stimuleren.

De cijfers in het Nederlands amateurvoetbal

Hoe gaan spelers, trainers en coaches naar trainingen en wedstrijden? Op kortere afstanden wordt er veel gefietst, maar de auto is nog wel het meest gebruikte vervoersmiddel. Elk seizoen gaat het om:

  • 248.997.300 km met de auto
  • 209.367.275 km met de fiets
  • 101.854.350 km te voet
  • 5.658.575     km met het openbaar vervoer

Deze getallen zijn gebaseerd op reisafstand voor de voetballers en hun begeleiders naar trainingen en wedstrijden. De vervoersaannames zijn gebaseerd op diverse onderzoeken waaronder TNS NIPO & KiMnet. Deze cijfers worden jaarlijks herzien.

Samen gaan we voor minder CO2-uitstoot in het voetbalverkeer.

Partners

GO is in 2018 begonnen met ENGIE als launching partner. Vanaf 2021 is ook Volkswagen aangesloten. Samen gaan we voor minder CO2-uitstoot in het voetbalverkeer.

GO. Het slimme mobiliteitsprogramma. GO. Het slimme mobiliteitsprogramma. Meer informatie over mobiliteit en GO.

Laatste nieuws