GO

Honderdduizenden voetballers, trainers, scheidsrechters en supporters gaan in Nederland wekelijks op pad voor een van de 33.000 wedstrijden op het veld of in de zaal. Met de auto, bus of trein. Veel reisverkeer dus, dat zorgt voor vervuilende CO₂-uitstoot.

In totaal zorgt dit voor 65 kiloton CO2-uitstoot per jaar. Dat moet omlaag. We gaan daarom de uitdaging aan om CO2-reductie te bewerkstelligen over al deze vormen van transport. Daarom zijn we samen met ENGIE, het slimme mobiliteitsprogramma GO gestart.

Binnen dit programma worden de komende jaren verschillende oplossingen ontwikkeld. Zo gaat er gekeken worden naar het optimaliseren van het speelschema, het integreren van nieuwe manieren van transport, slimme laadpalen en technische oplossingen voor bijvoorbeeld het 'samen naar de wedstrijd rijden'.

De cijfers in het Nederlands voetbal

Op welke manier reizen spelers, supporters en familieleden naar de wedstrijden? Vaak op de fiets, maar ook veel met de auto. Per jaar gaat het om:

  • 305.874.061 autokilometers;
  • 26.512.520 treinkilometers;
  • 49.304.052 buskilometers;
  • 409.379.689 fietskilometers.
 
 

Binnen het slimme mobilteitsprogramma GO worden de komende jaren verschillende producten ontwikkeld, voor en met de verenigingen.

24-uurs hackathon op KNVB Campus

De eerste stap is het organiseren van een 24-uurs hackathon op de KNVB Campus in Zeist. Onder de noemer '24 uur hacken voor een beter milieu' worden (reclame) creatieven, programmeurs en hackers uitgenodigd om op zoek te gaan naar producten en oplossingen die leiden tot CO2-reductie op het gebied van mobiliteit. De hackathon vindt plaats op zaterdag 2 februari 2019. 

Hackathon24 uur 'hacken' voor een beter milieu: lees er alles over.

GO

Meer informatie over het mobiliteitsprogramma GO? Mail naar onderstaand adres!


Terug naar boven