Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Maatschappelijke projecten

Ons voetballandschap staat bekend als het grootste sociale netwerk van Nederland. Een netwerk dat reikt tot in de haarvaten van de samenleving. Van de duizenden amateurclubs verspreid over het land, tot de miljoenen fans en liefhebbers: voetbal heeft als geen andere sport het vermogen om mensen te betrekken, bij elkaar te brengen en in beweging te brengen. Daarom zet de KNVB zich dagelijks in voor voetbal dat voor iedereen toegankelijk en plezierig is.

De rol van de KNVB gaat verder dan alleen het organiseren van de voetbalsport. Als grootste sportbond van Nederland is er ook een belangrijke maatschappelijke rol. De KNVB ziet voetbal als een prachtig bindmiddel om samen te werken aan een gezonde, sociale en duurzame samenleving.

Thema’s

Om te bepalen waar je heen wil, moet je weten waar je staat. De KNVB haalde in 2016 het net op door een interviewronde met experts en stakeholders uit verschillende hoeken zoals de politiek, de media en andere sporten. Op basis hiervan is in kaart gebracht wat als de meest relevante maatschappelijke onderwerpen wordt gezien. Hieruit zijn drie maatschappelijke pijlers voortgekomen.

KNVB Groen KNVB Groen Met duurzame technologische ontwikkelingen het voor voetbalverenigingen mogelijk maken om hun financiële positie structureel te versterken en een bijdrage te leveren aan de toekomst van de planeet.

KNVB Fit KNVB Fit De KNVB stimuleert mensen die op- of om het voetbalveld te vinden zijn een gezond voedings- en beweegpatroon aan te nemen. Dit draagt bij aan een verantwoorde, actieve en bewuste levensstijl. Hiervoor is voetbal de bindende kracht met 1,2 miljoen leden als basis.

KNVB Samen KNVB Samen Voetbal heeft als geen andere sport het vermogen om mensen te betrekken, bij elkaar te brengen en in beweging te brengen. Daarom zet de KNVB zich dagelijks in voor voetbal dat voor iedereen toegankelijk en plezierig is.

Maatschappelijke wensen en verzoeken 

Heeft u vragen, wensen of verzoeken neem dan contact op met maatschappelijk@knvb.nl.

Laatste nieuws