Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voeding | Roken | Alcohol

  • 77% vindt gezonde kantinekeuzes belangrijk voor kinderen
  • 70% vindt gezonde kantinekeuzes belangrijk voor zichzelf
  • 21% neemt eigen eten mee vanwege weinig gezonde opties

FC VERS is een programma van de KNVB waarbij we werken aan een gezonde sportomgeving. Om dit doel te bereiken gaan we verder dan hulp bij het aanbieden van verantwoorde producten. Samen met de vereniging zetten we een totale kantinebeleving neer. Hierbij staat verantwoord assortiment centraal, maar is er ook aandacht voor roken, alcohol en uitstraling en gastvrijheid van de kantine als thuishonk van de club. Gelukkig staan we er hierbij niet alleen voor en werken we samen met een team van specialisten van JOGG-Teamfit.

Doe mee! Doe mee! Meld je aan en wij sturen één van onze coaches langs voor een eerste adviesgesprek.

Maximale begeleiding

We begrijpen als geen ander dat er veel komt kijken bij het runnen van een voetbalvereniging. Daarom hebben we ons traject versimpeld in vijf stappen, waarvan wij uit ervaring weten dat deze binnen een jaar uitgevoerd kunnen worden. Wij helpen jouw sportvereniging bij het nemen van iedere stap. Daarmee zorgen we voor een maximale begeleiding en het best haalbare financiële resultaat voor jouw sportvereniging.

Stappenplan

 

Stap 1: Gezondheidsscan

Elke sportlocatie is natuurlijk anders, dat begrijpen we helemaal. Een JOGG-Teamfitcoach heeft aandacht voor jullie specifieke locaties en situatie. Er wordt eerst een scan op locatie uitgevoerd om te kijken wat jullie situatie is. Zo heeft de ene locatie een volwaardige keuken met veel gezondere producten, maar nog geen alcoholvrij bier in de koeling. Terwijl de andere locatie al een rookvrij sportterrein heeft en daarnaast graag het voedingsaanbod wil aanpakken.

 

Stap 2: Prioriteiten bepalen

Op basis van de scan wordt er gekeken welke stappen er ondernomen kunnen worden. Samen met jullie coach bepalen jullie de focus. Met welk thema willen jullie aan de slag? Hier mag je zelf invulling aan geven.

 

Stap 3: Plan van aanpak

Aan de hand van de challenges ga je aan de slag. Beslis zelf welke en hoeveel challenges je aan wilt gaan. Met deze uitdagingen maak je simpel en in jullie eigen tempo stappen richting een gezondere sportomgeving.

 

Stap 4: Financieel advies

Gelukkig hoeft een gezond voedingsaanbod niet moeilijk of duur te zijn. Met onze tips behouden jullie de omzet, leren jullie voordelig in te kopen en wordt gezond eten en drinken zelfs winstgevend. Door te spelen met de marges op jullie aanbod kom je er vanzelf achter wat het beste werkt. Of wat dacht je van een lekkere gezonde combideal?

 

Stap 5: Realisatie

JOGG-Teamfitcoaches zijn gepassioneerde experts, die jullie begeleiden in het nemen van alle stappen. Ze komen langs voor een eerste kennismaking, begeleiden jullie in het proces en geven jullie de handvaten om met gezond voedingsaanbod, rookvrij sportterrein of verantwoord alcoholbeleid aan de slag te gaan.

De KNVB werkt samen met JOGG-Teamfit. Teamfit is de werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere sportomgeving. Een JOGG-Teamfit coach begeleidt clubs kosteloos om stappen te zetten naar een gezonder voedingsaanbod, een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Hierbij krijgen clubs tips, tools en inspiratie.

Neem contact op met je verenigingsadviseur voor meer informatie over FC VERS.

JOGG-Teamfit JOGG-Teamfit Meer informatie op de website.

Doe mee!

Laat weten dat jullie aan de slag willen en JOGG-Teamfit stuurt één van haar coaches langs voor een eerste adviesgesprek.

Heineken 0.0

KNVB en Heineken Nederland hebben samen een heldere ambitie. In 2025 willen we dat in al onze sportkantines 0.0 op tap verkrijgbaar is. Want na de wedstrijd wil je niets liever dan met z’n allen proosten met een verfrissend glas bier. Ook zonder alcohol. Om de verkoop van Heineken 0.0 te stimuleren hebben we samen met de KNVB het volgende gratis programma samengesteld. Als club ontvang je een gratis zichtbaarheidspakket.

Eén Tweetje - FC Vers

Eén tweetje is de community die bestuurs- en commissieleden on- én offline met elkaar verbindt waardoor het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen makkelijker wordt. Deelnemers kunnen elkaar helpen, informeren en inspireren. Doorpraten met andere bestuurders over FC VERS? Ga dan naar Eén tweetje.