Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Vers

FC VERS, een programma van de KNVB waarbij we werken aan een gezonde sportomgeving en een alternatief bieden voor de verleiding van de frikandel en zijn ongezonde maten.

Om dit doel te bereiken gaan we verder dan hulp bij het aanbieden van verantwoorde producten. Samen met de vereniging zetten we een totale kantinebeleving neer. Hierbij staat verantwoord assortiment centraal, maar is er ook aandacht voor roken, alcohol en uitstraling en gastvrijheid van de kantine als thuishonk van de club. Gelukkig staan we er hierbij niet alleen voor en brengen we een heel team van specialisten mee, die we onze partners mogen noemen. 

FC Vers.

Samen naar een gezonde sportomgeving

Gedurende drie seizoenen gaat de KNVB, in samenwerking met haar partners en de FC VERS verenigingen (Kolping Boys-Alkmaar, Lugdunum-Leiden en FC Zoetermeer), toewerken naar een gezonde sportomgeving. Wij geloven namelijk dat een gezonde sportomgeving rendeert, in de sfeer op de club, maar ook in de clubkas. Wel merken we dat het in de praktijk best lastig is voor verenigingen aan de slag te gaan met thema’s als voeding, roken en alcohol. Enthousiasme genoeg, maar het daadwerkelijk van de grond krijgen blijft lastig. De KNVB wil hier graag bij helpen. En om uit te vinden aan welke knoppen je precies moet draaien voor het beste resultaat creëren we met deze drie verenigingen een soort proeftuin. Een leeromgeving waarbinnen we onderzoek en experimenten doen. Al lerende toewerken naar die gezondere sportomgeving, zodat alle voetbalverenigingen in Nederland daarvan kunnen profiteren! 

Webinar gezonde kantine Webinar gezonde kantine Bekijk hier de webinar terug over 'Een gezonde business case in de kantine'.

Aan de slag met een gezonde sportomgeving?

Wil jij bij jouw vereniging ook aan de slag met een gezonde sportomgeving? Dat kan! En gelukkig kunnen we hierbij een beroep doen op tal van partners en organisaties die ook jouw vereniging graag een zetje in de juiste richting geven.

Hebben jullie bijvoorbeeld behoefte aan een gezond(er) assortiment op de club, maar geen idee waar te beginnen? Willen jullie 0.0 bier meer promoten of überhaupt eens met een expert nadenken over schenktijden en alcohol op de club, of met het thema roken aan de slag? Dat kan! Meld je via onderstaand mailadres aan voor de FC VERS nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Kom meer te weten over het werken aan een gezonde sportomgeving, het aanbod van onze partners en hoe zij jouw vereniging verder kunnen helpen. Ook voor een vraag kun je terecht op onderstaand mailadres. 

FC VERS nieuwsbrief

Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het FC VERS programma en de laatste ontwikkelingen rond de gezonde sportomgeving. Vragen? Stuur een e-mail naar:

 

FC VERS, onderdeel van Nationaal Preventieakkoord

De drie FC VERS verenigingen zijn onderdeel van de twaalf ‘fieldlabs’ die sportbreed worden uitgerold. ‘Fieldlabs’ zijn verenigingen waar wordt geëxperimenteerd, getest en onderzocht welke interventies het beste werken om een gezonde sportomgeving te creëren.  Deze ‘fieldlabs’ worden opgezet vanuit het Nationaal Preventieakkoord. In dit akkoord staan allerlei afspraken die moeten bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid van Nederlanders. Door mensen (nog) meer te laten bewegen en sporten, maar ook door de sportomgeving gezonder te maken. Met FC VERS dragen wij vanuit voetbal graag een steentje bij. De drie FC VERS voetbalverenigingen zijn de eerste fieldlabs die operationeel zijn, in september 2020 komen daar twee hockey (HC VERS), twee korfbal (KV VERS) en twee tennis (TV VERS) VERS verenigingen bij. Begin 2021 volgen de laatste drie ‘fieldlabs’ Meer informatie over het preventieakkoord en de gezonde sportomgeving vind je hier:

Gezonde sportomgeving Gezonde sportomgeving

Laatste nieuws