Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.
Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.
Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.
KNVB.nl
Voor nieuws en ondersteuning van het Nederlandse voetbal.
Oranje
Het officiële kanaal van de KNVB voor alle Oranjefans.
Voetbal.nl
Hét platform voor uitslagen, standen en programma voor amateurvoetballend Nederland.
Eurojackpot KNVB Beker
Voor het laatste nieuws, uitslagen en programma van de Eurojackpot KNVB Beker.
Eurojackpot Vrouwen Eredivisie
Het officiële kanaal van de Eurojackpot Vrouwen Eredivisie met het laatste nieuws, programma, standen en alle samenvattingen.
Rinus
De online assistent voor alle jeugdtrainers van Nederland.
KNVB Campus
Voor de teams van morgen.
KNVB Shop
De officiële webshop van de KNVB.
KNVB Ticketshop
Het officiële verkoopkanaal voor de KNVB. Koop hier je tickets voor Oranje en de Eurojackpot KNVB Beker.
Dugout
De digitale leeromgeving van de KNVB
Eén Tweetje
De online community voor bestuurders in het amateurvoetbal.
KNVB Expertise
Kennis- en innovatiecentrum voor Betaald Voetbal.
Aan de wedstrijdkleding zijn voorwaarden verbonden. Welke dat zijn, lees je hier.
Spelers van een bepaald team komen tijdens een wedstrijd uit in uniforme wedstrijdkleding. De doelverdediger draagt kleding waarmee hij of zij te onscheiden valt van de andere spelers, de scheidsrechter en de assistent-scheidsrechters.
Als twee elftallen tegen elkaar spelen waarvan de wedstrijdkleding volgens het oordeel van de scheidsrechter te weinig van elkaar verschilt, dan is het in het programma als eerstgenoemde elftal verplicht andere wedstrijdkleding aan te trekken, die voldoende afwijkt van de wedstrijdkleding van de tegenpartij. Bij een wedstrijd in een standaardklasse is het als tweede genoemde elftal verplicht andere wedstrijdkleding te dragen.
Bij de vrouwensenioren geldt dat in de landelijke klassen (Top-, Hoofd- en eerste klassen) het in het programma als tweede genoemde elftal dient te zorgen dat het met ander, onderscheidende tenues speelt. In de overige klassen wordt het eerste genoemde elftal geacht dit te doen. Bezwaren van de ene partij tegen de wedstrijdkleding van de tegenpartij dient betreffende partij voor het begin van de wedstrijd aan de scheidsrechter mee te delen.
Het dragen van rugnummers is verplicht voor eerste elftallen die uitkomen in het seniorenvoetbal mannen en het seniorenvoetbal vrouwen. In poules waar eerste elftallen zijn ingedeeld bij reserve-elftallen, geldt deze verplichting niet. Maakt een elftal gebruik van rugnummers, dan moeten deze rugnummers van de spelers overeenstemmen met de nummers op het wedstrijdformulier. Een rugnummer bestaat uit maximaal twee Arabische cijfers. De rugnummers moet ten minste twintig centimeter hoog zijn en voldoende contrast vormen ten opzichte van de wedstrijdkleding. Eventuele andere uitingen op de rugzijde van het shirt mogen de leesbaarheid van het rugnummer niet beïnvloeden. De rugnummers van de spelers van een elftal die aan een wedstrijd deelnemen of gaan deelnemen, moeten te allen tijde van elkaar verschillend zijn.
Ook het dragen van scheenbeschermers tijdens de wedstrijd is verplicht. Een speler die geen scheenbeschermers draagt, mag niet aan een wedstrijd deelnemen.
Het bestuur amateurvoetbal heeft ingevolge het Reglement Wedstrijden Amateurvoetbal het volgende besloten met betrekking tot het aanbrengen van reclame op de wedstrijdkleding.
De reclame op wedstrijdkleding moet qua afmetingen blijven binnen de navolgende beperkingen.
Naam, beeldmerk, logo en/of domeinnaam van de fabrikant mogen maximaal driemaal per kledingstuk voorkomen, waarbij de oppervlakte per reclame-uiting niet groter mag zijn dan 20 vierkante centimeter.
Als de fabrikant van de wedstrijdkleding tevens fungeert als shirtsponsor dan wel shirtsubsponsor, mogen de reclame-uitingen slechts zodanig zijn aangebracht dat per wedstrijdtenue niet meer dan drie uitingen met dezelfde naam tegelijk in beeld zijn.
Shirt
Op het shirt mag één uiting van de desbetreffende divisie voorkomen, waarbij de oppervlakte van de uiting niet meer mag bedragen dan 20 cm2 en waarbij de uiting bestaat uit een willekeurige combinatie van naam, beeldmerk en logo van de desbetreffende divisie.
Stem de reclame-uitingen op het shirt zodanig af dat per wedstrijdtenue niet meer dan drie dezelfde uitingen tegelijk in beeld zijn. Breng verder de reclame zodanig op het shirt aan dat de herkenbaarheid van het tenue, met name waar het de basiskleur betreft, niet in het geding komt.
Een speler mag geen ondershirt tonen dat is voorzien van teksten of reclame. De tuchtcommissie kan een straf opleggen aan een speler die zijn voetbalshirt omhoog - of uittrekt om betreffende teksten of reclame te tonen.
Aan de voorkant of de zijkant van de broek mag op iedere broekspijp maximaal één reclame-uiting van maximaal 75 cm2 worden aangebracht.
Op de kousen mag naast de naam, het beeldmerk en/of het logo van de fabrikant van de kousen, ook de verenigingsnaam en/of het logo van de vereniging komen te staan.
Met verwijzing naar de Nederlandse Reclame Code zijn onder andere de volgende reclame-uitingen niet toegestaan:
In alle gevallen waarin niet is voorzien, beslist de KNVB.
De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.