Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Protocol weglopen speelveld

Discriminatie wordt niet getolereerd in het voetbal. De grens is helder. Maar wat minder bekend is, is welke stappen partijen op het veld moeten nemen na zo’n dergelijk incident. Om bestuurders hierbij te helpen, zijn deze stappen overzichtelijk(er) weergegeven in het ‘Protocol discriminatie en/of bedreiging’.

Het mooie van het voetbal is dat iedereen uit alle lagen van de bevolking elkaar tegenkomt. Daarmee verbinden we miljoenen mensen. Dat betekent helaas ook dat het voetbal kwetsbaar is voor discriminatie. Zoals kwetsende opmerkingen, denk aan racisme en scheldwoorden rond LHBTI, door toeschouwers, spelers of teamofficials, of gericht aan scheidsrechters. Al deze mogelijke gevallen komen terug in dit protocol.

Het protocol is bedoeld voor bestuurders, trainers en teamleiders en de aanvoerders van teams. Voor verschillende situaties wordt in een aantal punten uitgelegd welke stappen je kunt nemen als zich een geval voordoet waarbij (ernstig) wangedrag voorkomt.

Webinars

Aansluitend op dit protocol organiseren wij twee webinars. Op maandag 15 november is het webinar 'Weglopen speelveld'. Dit webinar neemt je mee in deze situatie en geeft je tips hoe je kunt handelen bij 'niet meer spelen tegen' en 'weglopen van het speelveld'. Ook behandelen we de gang van zaken bij de aanklager in deze situaties. 

Meld je aan! Meld je aan! Schrijf je hier in voor het webinar.

Op woensdag 17 november vindt er een webinar plaats over de meldpunten die wij bij de KNVB hebben. Hier leggen wij uit hoe de KNVB omgaat met het noodnummer Sport en geweld, meldpunt wanordelijkheden en de nieuwe app de DiscriminatieMelder. 

Meld je aan! Meld je aan! Schrijf je hier in voor dit webinar.