Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sponsormogelijkheden op agenda AVBV

KNVB Media
KNVB Media
22 september, 20:30

De KNVB en FC Emmen op zoek naar een pragmatische oplossing voor de voorlopige inkleding van het shirtsponsorschap. - Foto: KNVB Media

De KNVB, FC Emmen en de Eredivisie CV zijn dinsdag om de tafel gegaan om EasyToys als shirtsponsor van de Eredivisieclub nader te bespreken.

De KNVB, die belast is met de handhaving van de door alle clubs onderschreven reglementen, wees eerder op basis van het Sponsoringreglement Betaald Voetbal de mogelijke shirtsponsoring door EasyToys af. Tijdens het overleg van vandaag bleek dat er behoefte bestaat aan meer duidelijkheid over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor sponsoring in het betaald voetbal. Daarom is afgesproken om het betreffende artikel (Artikel 3, lid 3) uit het Sponsoringreglement Betaald Voetbal op de eerstvolgende Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) met alle betaaldvoetbalclubs te bespreken. Doel hiervan is om een breed gedragen beleid af te spreken ten aanzien van toegestane sponsoruitingen in het betaald voetbal en om normen die open staan voor interpretatie zo veel mogelijk te schrappen.

Zo duidelijk mogelijk

“Ook wij hebben de maatschappelijke discussie meegekregen die is ontstaan”, zegt Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB. “We hebben daarom afgesproken om invulling te geven aan deze discussie en het huidige sponsoringreglement opnieuw met alle clubs te bekijken. Dat zal op de eerstvolgende AVBV in december gebeuren. Daar zullen we met z’n allen spreken over welke sponsoruitingen we reglementair willen toestaan in het betaald voetbal. Hierbij willen we de reglementen zo duidelijk mogelijk hebben en open normen die nader moeten worden ingevuld door het bestuur voorkomen.”

Voor de periode tussen nu en december gaan de KNVB en FC Emmen op zoek naar een pragmatische oplossing voor de voorlopige inkleding van het shirtsponsorschap. Daartoe zijn vandaag de eerste mogelijkheden besproken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen