Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB lanceert campagne "Mag ik dit gebruiken?"

KNVB Media
KNVB Media
14 februari 2017, 15:00
1:14

De meeste drugs staan op de dopinglijst. Ze zijn binnen wedstrijdverband verboden en vaak nog lang na gebruik op te sporen via urine. - Foto: KNVB Media

Doping kan in allerlei stoffen voorkomen, bijvoorbeeld in voedsel, drank, geneesmiddelen en voedingssupplementen. Lang niet altijd is duidelijk wat wel en niet mag. Om voetballers daarop te wijzen start de KNVB de campagne “Mag ik dit gebruiken?”.

Het gebruik van doping is slecht voor het voetbal. Het tast de gezondheid van de sporters aan. Bovendien bevordert doping de prestaties en is daarmee in strijd met een eerlijke sport. Toch is doping in het amateurvoetbal is doping redelijk een onbekend en onbesproken fenomeen. Terwijl er jaarlijks, ook in het (top)amateurvoetbal, spelers gecontroleerd worden op het gebruik van prestatiebevorderende middelen.

Onderzoek

De KNVB deed in maart 2016 onderzoek onder amateurvoetballers uit de Topklasse en Hoofdklasse. Uit dat onderzoek blijkt dat voetballers niet snel bewust doping zullen gebruiken om veel beter te gaan presteren. Door gebrek van kennis en voorlichting bestaat de kans echter dat ze onbewust middelen tot zich nemen die doping bevatten.

Om dat zo veel mogelijk te voorkomen, is magikditgebruiken.nl in het leven geroepen. Op deze pagina staat, op basis van de informatie van de Dopingautoriteit, de belangrijkste punten waar voetballers rekening mee dienen te houden.

Column Jan Dirk v/d Zee: Waas voor je ogen Column Jan Dirk v/d Zee: Waas voor je ogen Uit een onderzoek van de KNVB blijkt namelijk dat voetballers van de Tweede en Derde divisie nauwelijks weten wat doping is, welke gevaren het oplevert en welke sancties erop staan.

Mag ik dit gebruiken? Mag ik dit gebruiken? Bekijk de campagnepagina met informatie over wat voetballers wel en niet mogen gebruiken. Doping Doping Op KNVB Assist staan diverse promotiemiddelen voor clubs, waarmee zij kunnen helpen met het informeren van voetballers.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen