Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Incidenten

Voetbal is een fantastische sport waar miljoenen mensen in Nederland van houden. Met z’n allen dragen we de verantwoordelijkheid om te zorgen dat dit zo blijft. De liefde voor de bal staat voorop. Iedereen moet op een veilige en plezierige manier van de sport kunnen genieten en daar maken de KNVB én alle clubs zich hard voor.

Wat doet de KNVB? Wat doet de KNVB? De KNVB draagt een grote verantwoordelijkheid om sportiviteit en respect op en rond de velden te waarborgen en te stimuleren. Om te bereiken dat er op de velden een gevoel ontstaat van ‘voetbal om van te houden’, heeft de KNVB een meervoudige aanpak ontwikkeld. Aanpak risicoverenigingen Aanpak risicoverenigingen De aanpak van zogenoemde risicoverenigingen is erop gericht om clubs (weer) een veilig plek te laten zijn voor iedereen die geniet van het voetbal. Aanpak Halt en KNVB Aanpak Halt en KNVB De KNVB en Halt ondersteunen voetbalverenigingen bij het creëren van een sociaal en veilig(er) sportklimaat. Dit gebeurt door middel van een veiligheidsanalyse; een gezamenlijk product van Halt en de KNVB.

Veilig sportklimaat Veilig sportklimaat Het actieplan ‘Samen naar een veiliger Sportklimaat (kortweg VSK), is een landelijk programma dat bedoeld is om gewenst gedrag te bevorderen en ongewenst gedrag tegen te gaan. In totaal doen hier 31 sportbonden aan mee.

Pleziermeting via mDWF Pleziermeting via mDWF Vanaf de start van seizoen 2019/’20 is het mogelijk voor teams van verenigingen en scheidsrechters om via het mobiele wedstrijdformulier in de Wedstrijdzaken-app hun mening te geven over het spelplezier en de sportiviteit van de wedstrijd.

Sterfgeval Sterfgeval Bij een moeilijke aangelegenheid als een sterfgeval moeten er enkele zaken goed worden geregeld. Kijk hier welke zaken dit zijn.

Laatste nieuws