Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Passend voetbal

Voetbal is voor iedereen toegankelijk, maar voor een grote groep Nederlanders is de weg naar de plaatselijke voetbalclub minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking zijn namelijk aanpassingen nodig zodat ook zij kunnen voetballen.

Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB passende voetbalvormen. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING stimuleren amateurverenigingen initiatieven voor passend voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient. Bekijk het online magazine om meer te weten te komen voor wie G-voetbal allemaal is:

Online magazine Passend Voetbal Online magazine Passend Voetbal Klik hier voor het online magazine passend voetbal.

Vormen van passend voetbal

Amputatie-voetbal Amputatie-voetbal Hoe moet het als je door een ziekte, ongeluk of aangeboren afwijking een (deel van een) ledemaat mist? Is er dan voor jou de mogelijkheid om te (blijven) voetballen? KNVB en Stichting Amputatievoetbal Nederland vinden van wel. Blindenvoetbal Blindenvoetbal Blindenvoetbal is een Paralympische sport die in Nederland nog weinig bekendheid heeft. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap, maar geschikt voor iedereen omdat je met een afgeplakte skibril op speelt. CP-Voetbal CP-Voetbal CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. Er wordt 7-tegen-7 op een kleiner voetbalveld en met een kleiner doel.

Dovenvoetbal Dovenvoetbal Ook voor voetballers met een auditieve beperking zijn er mogelijkheden om te voetballen. Dat zou kunnen in het reguliere voetbal, maar er zijn ook mogelijkheden om met andere dove of slechthorende voetballer te spelen.

Elektrisch voetbal Elektrisch voetbal Elektrisch voetbal is in Nederland nog niet zo bekend en wordt gespeeld door voetballers die in het dagelijks leven gebruik maken van een (elektrische) rolstoel. De voetballers gebruiken elektrische rolstoelen om zichzelf voort te bewegen. Aan deze rolstoel zit een speciale voetbeugel om de bal mee te passen en te schieten.

Frame-voetbal Frame-voetbal Frame-voetbal is een vereenvoudigde voetbalvorm, waarbij kinderen die gebruik maken van een rollator/looprekje ook kunnen genieten van voetbal. Bij frame-voetbal staan plezier en bewegen centraal.

Medewerkers en contact Medewerkers en contact Er zijn meerdere personen betrokken bij de organisatie van het Passend voetbal. Bekijk wie en hoe je met hen in contact kunt komen.

Laatste nieuws