Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veelgestelde vragen externe scouting

Op deze pagina zijn antwoorden op veelgestelde vragen rond externe scouting te vinden.

 

Wat is externe scouting?

Vanaf het moment van het volgen van een jeugdvoetballer door middel van scouting tot aan het al dan niet wisselen van verenigingen door een jeugdvoetballer is er sprake van externe scouting en gelden er bindende richtlijnen.

 

Wat is de visie van de KNVB inzake externe scouting?

Het uitgangspunt van de KNVB is dat elke jeugdvoetballer in een veilige omgeving met veel plezier nog beter kan leren voetballen. De jeugdvoetballer en de ouders hebben een vrije keuze om te beslissen bij welke vereniging de jeugdvoetballer het beste tot zijn recht komt.

 

Wanneer is er sprake van het traject van externe scouting?

Vanaf het moment van volgen van een jeugdvoetballer door middel van bijvoorbeeld scouting tot aan het al dan niet wisselen van vereniging en alle verplichte stappen hiertussen is er sprake van externe scouting.

 

Wie kan mij helpen bij de KNVB inzake externe scouting?

De technisch jeugdcoördinator en de verenigingsadviseur van de KNVB uit de regio kunnen verenigingen ondersteuning op maat bieden.

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Zowel bij grote als bij kleine vraagstukken over externe scouting staat de technisch jeugd coördinator en de verenigingsadviseur uit jouw regio voor je klaar.

 

Waar kunnen clubs terecht indien zich in het proces van externe scouting onverhoopt situatie voordoen die niet als wenselijk worden ervaren?

Met het invullen van het daarvoor bestemde formulier kunnen de technisch jeugdcoördinator en de verenigingsadviseur van de KNVB uit de regio worden ingeschakeld, die ondersteuning op maat kunnen bieden.

Formulier externe scouting Formulier externe scouting Alle richtlijnen rond externe scouting zijn te vinden op KNVB Assist.

 

Hoe lang mag een stagetraject bij een amateurvereniging of betaald voetbalorganisatie zijn?

Het minimaal aantal activiteiten (oefenwedstrijden of trainingen) is drie per club per seizoen en het maximale aantal activiteiten is zes. Tussen de eerste (aanvang traject) en de laatste activiteit (maximaal zesde) ligt maximaal een periode van zes weken.

 

Moeten betaald voetbalorganisaties zich ook aan deze richtlijnen houden?

Deze richtlijnen van externe scouting gelden voor zowel het amateur- als het betaald voetbal.

 

Wat zijn de richtlijnen voor belasting en belastbaarheid tijdens de activiteiten?

Het minimaal aantal activiteiten (oefenwedstrijden of trainingen) is drie per club per seizoen en het maximale aantal activiteiten is zes. Tussen de eerste (aanvang traject) en de laatste activiteit (maximaal zes) ligt maximaal een periode van zes weken. In onderling overleg tussen de verenigingen, de jeugdvoetballer en de ouders dient de invulling van de activiteiten te worden afgestemd.

 

Wat kan een voetballer doen als de huidige vereniging een sanctie oplegt bij het besluit om op stage gaan bij een andere vereniging of voor het JPN te gaan spelen?

De KNVB adviseert om bij een dergelijke situatie het hiervoor bestemde formulier in te vullen. Op deze manier kan de KNVB ondersteuning op maat bieden.

Formulier externe scouting Formulier externe scouting Alle richtlijnen rond externe scouting zijn te vinden op KNVB Assist.

 

Gelden dezelfde regels en richtlijnen ook bij het benaderen van trainers?

Deze richtlijnen gaan uitsluitend over het traject van externe scouting bij jeugdvoetballers.

 

Welke stappen kunnen ondernomen worden wanneer de richtlijnen worden overtreden?

Mochten de richtlijnen herhaaldelijk worden overtreden, dan heeft de KNVB altijd het recht om tuchtrechtelijke stappen te ondernemen naar de vereniging.

Laatste nieuws