Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De voetbalvisie van de KNVB

De visie van de KNVB op voetballen en (beter) leren voetballen.

KNVB: Visie op het (beter) leren voetballen

Er wordt een aantal eisen gesteld aan de voetbalvormen. Ze moeten spel echt zijn (1), er moet een spelprobleem worden opgelost (2), de deelnemers moeten de voetbalvorm als spel beleven (3). Het aanleren van vaardigheden is in hun opvatting geen geïsoleerde aangelegenheid, maar moet plaatsvinden in relatie tot het voetbalspel. Onderstaande training bevat alle hierboven genoemde elementen en dient ter voorbeeld. 

Hoe ziet een training er uit? Hoe ziet een training er uit? Klik hier om een RINUS training te bekijken. Deze training bevat voetbalvormen volgens de voetbalvisie van de KNVB. Op RINUS zijn talloze trainingen te vinden volgens deze voetbalvisie.

Het gaat bij het leren voetballen om op een kindvriendelijke –of jeugdvolgende- manier spelers het spel (beter) te leren spelen. Kinderen hebben plezier in het voetballen als hun ontwikkelingsmogelijkheden op het juiste moment en de juiste wijze worden aangesproken. Spelers hebben er lol in als je ze voetbaltaken geeft die ze ook daadwerkelijk aankunnen. Want ze zijn gaan voetballen omdat ze voetballen zo leuk vinden; dat is scoren, aanvallen, verdedigen en omschakelen.

Wat is voetballen? Wat is voetballen? Op deze pagina komen antwoorden op essentiële onderwerpen aan bod, zoals de kenmerken van het spel, de structuur van het spel, en het spelinzicht en communicatie.

Bekijk het Rinus voetbalwoordenboek

De betekenissen van alle voetbaltermen die gebruikt worden binnen RINUS vind je in het Voetbalwoordenboek.

Laatste nieuws