Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Het jeugdvoetbalbeleidsplan

Waar draait het nou echt om bij jeugdvoetbal? Juist, dat kinderen plezier hebben en dat ze zich kunnen ontwikkelen. Het spelplezier kan er alleen zijn als de zaken eromheen goed geregeld zijn.

Zijn er voldoende goede trainers en coaches? Is er een leuk, gevarieerd voetbalaanbod voor ieder kind? Ook andere zaken zijn belangrijk, zoals een goede teamindeling aan het begin van het seizoen of een positieve houding bij de ouders langs de lijn. En, traint iedereen op dezelfde manier en wordt er op dezelfde manier gecoacht?

Waarom is een jeugdvoetbalbeleidsplan handig?

Leidraad

Hoe kom je tot een Jeugdvoetbalbeleidsplan?

Om dit soort zaken goed te regelen is een jeugdvoetbalbeleidsplan nodig. Een jeugdvoetbalbeleidsplan is een leidraad voor het jeugdkader, om zowel op bestuurlijk als op begeleidend niveau het jeugdvoetbal goed te kunnen organiseren.

Er kan van alles in het jeugdplan staan, maar het hoeft natuurlijk niet een heel boekwerk te zijn. Op dit gedeelte van KNVB Assist komen allerlei mogelijke thema’s van zo'n plan aan bod. Dit biedt elke vereniging de mogelijkheid de onderwerpen eruit te halen die van belang zijn.

Aanpassen of aanvullen

Het jeugdplan werkt in de praktijk alleen als het met alle betrokkenen gemaakt wordt

Ook als een vereniging al over een jeugdvoetbalbeleidsplan beschikt, kan dit document nuttig zijn. Het bestaande plan kan aangepast worden of aangevuld worden met de inspiratie die opgedaan wordt. Uiteindelijk gaat het erom dat een vereniging zich blijft ontwikkelen. Elke club is anders, maar bij elke vereniging geldt: het jeugdplan werkt in de praktijk alleen als het met alle betrokkenen gemaakt wordt. De KNVB wil elke vereniging zo goed mogelijk ondersteunen bij het maken van een plan dat werkt in de praktijk.

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt.

ING

"Als hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal inspireren we de jeugd en maken we het samen met de KNVB mogelijk dat zij met plezier voetballen. Maar dat betekent ook dat je moet blijven vernieuwen. De KNVB heeft het pupillenvoetbal de afgelopen periode grondig onder de loep genomen en dit met clubbestuurders besproken. Vanaf het seizoen 2017/2018 gaat er gespeeld worden in de nieuwe wedstrijdvormen. Hierdoor sluit het pupillenvoetbal nog meer aan bij de ontwikkeling én het spelplezier van voetballende kinderen op alle niveaus. En dat dragen wij vanuit ING een warm hart toe. Zo helpen we het jeugdvoetbal in Nederland vooruit." ING ING Lees meer over onze samenwerking met ING.

Rinus Nieuwsbrief

Schrijf je in net als duizenden andere voetbaltrainers en ontvang wekelijks de populairste oefeningen & trainingen, de training van de week, Tips van Rinus en profiteer van de gratis downloads.

Laatste nieuws