Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hoofd Opleiding B

De KNVB is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen. Of het nu gaat om betaald of amateurvoetbal, op het veld of in de zaal: de KNVB Academie heeft een voorbeeldfunctie. Aandacht voor de opleiding Hoofd Opleiding B.

Direct inschrijven

Het opleiden van spelers van de jongste jeugd tot en met de laatste stap naar de senioren is een prachtig proces om te volgen. Naast het opleiden van spelers levert de Hoofd Opleiding (HO) ook een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de trainers, coaches en de ondersteunende staf binnen een vereniging. Dit is de schitterende en veelzijdige context waarbinnen een hoofd opleiding mag werken! 

Taak

Een mooie, energieke en zeer uitdagende functie. Het voetballandschap en de spelers veranderen (snel). Hierbinnen heeft de Hoofd Opleiding als taak op zoek te gaan naar de optimale ontwikkelingsmogelijkheden om de spelers op te leiden en de trainers, coaches en staf te ontwikkelen.

Dit betekent onder andere dat je als HO kennis hebt van voetbal, bekend bent met de cultuur en organisatie van jouw vereniging en leiding geeft aan het jeugdvoetbalkader. Je kan jouw vereniging representeren en intern (en mogelijk extern) een netwerk opbouwen.

ToelatingseisenHO CHO BHO A
Actief in de functie van HOVerplichtVerplichtVerplicht
Ervaring in de functie van HO-Min. 1 jaarMin. 2 jaar
TrainersdiplomaMin. pupillen/
juniorentrainer
Min. UEFA CMin. UEFA B
Aantal jeugdleden van de
vereniging
-Min. 400Min. 750
Speelniveau van de selectieteams
(O13 t/m O19)
-Min. 1e klasseMin. Divisie
Gemiddeld niveau van kader bij de
selectieteams
-Min. pupillen-/
juniorentrainer
Min. UEFA C

Inschrijven

Het is mogelijk om je in te schrijven voor de opleidingen tot Hoofd Opleiding voor het seizoen 2021/'22. Klik hiervoor op de link bovenaan of onderaan dit artikel. Inschrijving stond open t/m 31 mei, maar dat is verlengd omdat er bij enkele opleidingen nog plaatsen beschikbaar zijn. Voor vragen kun je contact opnemen met Carla van Dasselaar.

Carla van Dasselaar

KNVB Academie

Direct inschrijven

Laatste nieuws