Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kwaliteit- & Performance Programma

Het Kwaliteit- & Performance Programma is een model waarmee de KNVB betaald voetbalclubs en amateurverenigingen ondersteunt met het (voetbaltechnische) jeugdbeleid. Dit gebeurt in samenwerking met NMC Bright.

Het model licht de jeugdopleiding van clubs door en geeft concrete handvatten om de opleiding verder te verbeteren. De aanpak van systematisch evalueren en verbeteren van de jeugdopleiding is innovatief en vooruitstrevend. Hiermee voorziet de KNVB het Nederlandse jeugdvoetbal van een kwaliteitsimpuls.

Het programma bestaat uit vier stappen:
 

1. Adviesgesprek: Via een oriënterend gesprek wordt de vereniging volledig geïnformeerd over het programma. De KNVB en NMC Bright adviseren de vereniging over het te volgen ambitieniveau. Clubs kunnen zich positioneren op lokaal, regionaal, nationaal of internationaal niveau. Zie hiervoor de onderstaande ambitiepiramide.

2. Audit: Er wordt gekeken of de vereniging voldoet aan de minimale kwaliteitseisen uit het Kwaliteit & Performance Programma. Middels een bezoek aan de club worden de sterke- en verbeterpunten van de jeugdopleiding in kaart gebracht. Dit bezoek neemt zo’n drie tot vier uur in beslag.

3. Review: Een review biedt verenigingen de kans om samen met een groep experts hun opleidingsprogramma door te lichten en verbeteringspunten te signaleren. Door gezamenlijk tot een advies te komen worden de verbeterpunten aangepakt.

4. Rapportage: Het volledige programma wordt gerapporteerd aan de club.

Het Kwaliteit- & Performance Programma is een model waarmee de KNVB betaald voetbalclubs en amateurverenigingen ondersteunt met het (voetbaltechnische) jeugdbeleid.

 

Deelnemende clubs K&P Programma Deelnemende clubs K&P Programma Benieuwd welke BVO’s en amateurclubs hebben deelgenomen aan het K&P Programma? En welke status jouw club heeft? Of wil je jouw club aanmelden? Klik dan hier.

Kwaliteit & Performance Programma

Meer weten over het Kwaliteit & Performance Programma van de KNVB & NMC Bright? Een consultant van NMC Bright informeert jou en je vereniging graag via een online adviesgesprek. Neem contact op via onderstaande gegevens.

Formulier ondersteuning voetbalontwikkeling Formulier ondersteuning voetbalontwikkeling Wil je een oriënterend gesprek of even sparren over een aantal thema’s? Dat kan! Vul het aanvraagformulier in en een van de Medewerkers Voetbalontwikkeling van de KNVB komt persoonlijk bij je langs op de vereniging. Een online gesprek kan natuurlijk ook.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Laatste nieuws