Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De inhoud: voetballen

Wat wil de vereniging met het jeugdvoetbal bereiken? Wie zijn daarvoor nodig en hoe zijn de juiste mensen te vinden? Hoe moeten deze trainers en coaches begeleid worden? Hoe gaat de indeling van de jeugdteams, hoe kunnen de meiden ook meedoen en welke activiteiten worden er aangeboden?

Houvast

Een jeugdvoetbalbeleidsplan geeft houvast aan jeugdtrainers, coaches en leiders, omdat hierin de visie van de vereniging op het jeugdvoetbal beschreven staat met daaraan gekoppeld de ‘rode draad’, die te volgen is bij het opleiden van jeugdvoetballers. Wanneer de vereniging deze visie op (jeugd)voetbal niet bepaalt, dan werkt dat door in de manier waarop er wordt getraind en wedstrijden gespeeld worden.

Beschrijf in het jeugdplan ook hoe binnen de jeugdafdeling met de verschillende doelgroepen moet worden omgegaan. Het gaat hierbij dus niet om de traditionele leeftijdsgroepen van mini tot Onder 19, maar om het beleid op het gebied van meidenvoetbal, aangepast voetbal, zaalvoetbal, schoolvoetbal, jeugdparticipatie, de werving van (mini)pupillen, het behoud van junioren en andere specifieke aandachtspunten binnen de jeugddoelgroepen. Visie op (jeugd)voetbal Visie op (jeugd)voetbal Op deze pagina komen antwoorden op essentiële vragen aan bod, zoals: hoe moet gezorgd worden voor een balans tussen plezier en prestatie bij alle teams?

Visie op leren voetballen Visie op leren voetballen Welke betekenis heeft de kijk op voetbal op de wijze waarop de jeugd geleerd wordt om te voetballen? En wat is de visie van de vereniging op het leren voetballen? Teamindeling en selectiebeleid Teamindeling en selectiebeleid Tegen het einde van het seizoen gaat binnen een voetbalvereniging de teamindelingen voor het nieuwe seizoen weer een nadrukkelijke rol spelen. Visie op het ontwikkelen van een speelwijze Visie op het ontwikkelen van een speelwijze Bij het opleiden van jeugdspelers vormen de wedstrijden een belangrijk leermoment.

Het begeleiden van jeugdspelers Het begeleiden van jeugdspelers Voor een vereniging is het belangrijk dat alle jeugdspelers van O6 tot en met O19 zich optimaal kunnen ontwikkelen. Voortgangsgesprekken met spelers Voortgangsgesprekken met spelers Het voeren van voortgangsgesprekken met spelers (en hun ouders) helpt bij het creëren van een gewenst voetballeerklimaat. Deze gesprekken geven inzichten in de voetbalontwikkeling van jeugdspelers en andere zaken rond de club. Voortgangsgesprekken met trainers Voortgangsgesprekken met trainers Voor elke club staat voorop dat jeugdvoetballers met veel plezier bij de vereniging komen en zich daar in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Een van de middelen om dat te bewerkstelligen is het voeren van voortgangsgesprekken met trainers.

Het spelen van wedstrijden Het spelen van wedstrijden Het hoogtepunt van de week voor elke jonge voetballer is natuurlijk de wedstrijd op zaterdag. Daar heeft hij of zij de hele week naartoe geleefd en hard voor getraind, dat is hét moment om te laten zien wat hij of zij kan. Het geven van training Het geven van training In het jeugdvoetbalbeleidsplan wordt vastgelegd wat de visie is op het (leren) voetballen is en de te hanteren speelwijze.

Laatste nieuws