Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voetbalfit

Jaarlijks vinden er in Nederland 1,2 miljoen voetbalblessures plaats. Meer dan driekwart van deze blessures ontstaat acuut, waarbij de knie, de enkel of andere delen van het been het vaakst getroffen worden. Bijna 34.000 van alle voetbalblessures komen op de spoedeisende hulp terecht. Hier zien we voornamelijk blessures aan de pols, de arm of de schouder. Al deze voetbalblessures belemmeren het sportplezier en de sportparticipatie. Daarom vindt de KNVB het tijd om hier iets aan te doen. Met Voetbalfit willen we de motorische vaardigheden van spelers verbeteren en de voetbalfitheid vergroten, door voor iedere doelgroep tips, oefeningen en beweegprogramma's aan te bieden.

Aan de slag met Voetbalfit Aan de slag met Voetbalfit Wil jij voetbalfit(ter) worden én blijven? De KNVB biedt per doelgroep verschillende beweegprogramma's of video's van oefeningen aan.

Voorkomen van blessures Voorkomen van blessures Ook al train je nog zo verantwoord, een blessure ligt altijd op de loer. het is zaak om de kans op blessures zo klein mogelijk te maken. De KNVB helpt je. Voetbalblessures Voetbalblessures Sporten en bewegen doen we met onze botten, spieren, pezen en gewrichten. Door veel te sporten worden botten en pezen steviger, spieren dikker en gewrichten soepeler. Soms gaat het even mis. Eerste hulp bij voetbalongevallen Eerste hulp bij voetbalongevallen Blessures tijdens het voetbal; helaas zijn ze nauwelijks te voorkomen. De meeste blessures zijn dusdanig van aard dat zij niet levensbedreigend zijn. Maar soms doet zo'n situatie zich wel voor. Voetballeefstijl Voetballeefstijl Door goed voor je lichaam te zorgen creëer je voor jezelf de beste omstandigheden om goed te kunnen presteren. Bij een gezonde voetballeefstijl hoort uitgebalanceerde voeding een goed drinkpatroon en voldoende slaap.

Voetbal Medisch Centrum

Het Voetbal Medisch Centrum (VMC) van de KNVB is hét centrum waar iedere sporter terecht kan voor een deskundig sportmedisch onderzoek, een behandeling of revalidatie van een blessure.

VMC, zorg voor elke sporter.