Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Opleiding

De KNVB biedt passende individuele opleidingen voor verschillende groepen vrijwilligers. Twee van die opleidingen richten zich ook op het ontwikkelen van de vereniging zelf: de JVTC-opleiding en de HO-opleiding. De JVTC-opleiding is er voor beginnende jeugdtrainer. De verschillende HO-opleidingen zijn er voor de Hoofd Opleiding die zich samen met de vereniging wil doorontwikkelen.

Het voordeel van de JVTC- opleiding is dat deze op de eigen accommodatie gegegeven wordt aan zo’n tien tot veertien jeugdtrainers. Daarnaast helpen we jouw vereniging bij diverse thema’s, zoals het opleiden en begeleiden van deze groep trainers.

Eensgezindheid

Neal Klaas, Hoofd Opleiding bij Sporting Martinus: “Wij hebben de JVTC-cursus voornamelijk georganiseerd voor onze pupillentrainers. Daar zitten veel ouders, veelal beginnende trainers. De ontwikkeling die wij met deze groep hoopten te bereiken was vooral eensgezindheid, dus dat de trainers van elkaar wisten waar ze aan werkten. Die hebben we tijdens de JVTC-cursus ook wel echt gevonden.”

Mireille Zwerus was namens Sporting Martinus een van de deelnemers aan de JVTC-cursus. "Een voordeel van de opleiding is dat ik heel duidelijk bewuster ben geworden van de oefenvormen die ik in kan zetten. Daarnaast vond ik het heel leerzaam om erachter te komen hoe je als trainer met jonge kinderen om kunt gaan en wat goede oefenvormen zijn voor kinderen in de jongere leeftijdscategorieen.”

Ontwikkelen

Lieselotte Wels, TC Coördinator middenbouw (HO) bij SV Overbos, volgde de HO-opleiding: “Door de HO-opleiding heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen als coördinator om het jeugdvoetbalbeleidsplan en het beleidsplan te schrijven, om kader te ondersteunen en daarmee trainers en dus ook spelers beter te maken. We hebben afgesproken om de spelers beter in beeld te brengen door ze het gehele jaar goed te volgen. Zodoende willen we in mei een teamindeling klaar hebben voor het volgende seizoen, waarbij iedereen op een goed niveau is ingedeeld.”

 

Opleidingen & bijscholingen Trainers Opleidingen & bijscholingen Trainers De KNVB is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen, op- en bijscholingen voor trainer/coaches en hoofden opleidingen. Of het nu gaat om betaald of amateurvoetbal, op het veld of in de zaal: de KNVB heeft een voorbeeldfunctie. Formulier ondersteuning voetbalontwikkeling Formulier ondersteuning voetbalontwikkeling Wil je een oriënterend gesprek of even sparren over een aantal thema’s? Dat kan! Vul het aanvraagformulier in en een van de Medewerkers Voetbalontwikkeling van de KNVB komt persoonlijk bij je langs op de vereniging. Een online gesprek kan natuurlijk ook.