Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Groen

De KNVB denkt dat duurzame technologische ontwikkelingen het voor voetbalverenigingen mogelijk maken om hun financiële positie structureel te versterken. Denk hierbij aan LED-verlichting, zonnepanelen of het gebruik van een slimme energiemeter. Bovendien kan met slimme mobiliteitsoplossingen (bijvoorbeeld de samen reizen app of het optimaliseren van het speelschema) de CO2-uitstoot binnen het Nederlandse voetbal gereduceerd worden.

De Groene Club

Voor KNVB Groen is de Groene Club ontwikkeld. De Groene Club is opgericht door de KNVB om de sportvereniging te verduurzamen. De Groene Club biedt inzicht in de huidige situatie en kennis om het energiepotentieel te realiseren, denken vervolgens mee met financiële oplossingen en zijn te allen tijde een betrouwbare partner.

Van de sportverenigingen die al verduurzaamd zijn, is bekend dat er een maximale besparing gerealiseerd kan worden van 7.000 euro per jaar. Daarnaast is de verduurzaming van jouw sportvereniging niet alleen goed voor de clubkas, maar ook voor onze planeet. Zo werken we met elkaar aan een gezond sportklimaat.

De Groene Club De Groene Club Kijk hier voor meer informatie.

Praktijkverhalen De Groene Club Praktijkverhalen De Groene Club Lees hier hoe andere verenigingen het hebben aangepakt.

GO

Naast het verduurzamen van sportverenigingen zet de KNVB zich in om alle vervoerstromen en de daarbij horende CO2-uitstoot binnen het Nederlandse voetbal te reduceren. Met de ruim 33.000 wedstrijden die elk weekend worden gespeeld, liggen hier enorm veel kansen.

Hiervoor is het mobiliteitsprogramma GO ontwikkeld. Voetbal is een echte buitensport en aan dat ‘buiten’ moet gewerkt worden. De KNVB ziet het als taak om het voetbal aantrekkelijk, toegankelijk en plezierig te maken en te houden voor zo veel mogelijk mensen. Voetbal dat zijn maatschappelijke rol pakt, door mensen aan te sporen het beste uit zichzelf en anderen te halen.

Het bewust omgaan met energie en het terugdringen van de CO2-uitstoot zijn daarin belangrijke stappen. Het programma wordt door de KNVB samen met haar partners geactiveerd. In de toekomst kunnen nog meerdere partijen aansluiten bij GO.

Go Go Kijk hier voor meer informatie.

Laatste nieuws