Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Docenten en ambassadeurs

De opleiding tot WorldCoach wordt verzorgd door een ervaren en gediplomeerd KNVB-docent. Inmiddels zijn er in een aantal regio’s ook lokale WorldCoaches-docenten actief, die zelfstandig de introductiecursussen kunnen verzorgen. Zij zijn doorgegroeid van coach naar docent binnen de WorldCoaches-opleiding.

Soms worden docenten vergezeld door onze ambassadeurs. Dit zijn voetbalprominenten - ex-internationals uit binnen- en buitenland - die zich sterk willen maken voor dit KNVB-initiatief. Deze ambassadeurs inspireren de coaches en kinderen en genereren met hun aanwezigheid publiciteit bij bijvoorbeeld clinics en andere evenementen. 

Hoe ziet de opleiding van WorldCoaches eruit? 

Natuurlijk maken WorldCoaches tijdens hun opleiding kennis met allerlei pure voetbaltrainingsvormen. Ze gaan met de bal aan de slag, volgens de visie van de KNVB. Maar net zo belangrijk als deze voetbalactiviteiten zijn de geïntegreerde life skills. WorldCoaches krijgen in de opleiding praktische tools aangereikt waarmee ze hun jeugdige spelers tijdens de trainingen ook op persoonlijk en sociaal vlak kunnen inspireren.  

Johan Neeskens, namens Worldcaches actief in Mozambique.

De introductieopleiding duurt vijf dagen. Daarna gaan de coaches in de praktijk aan de slag en na een aantal maanden komen ze nog een keer bij elkaar om verder te werken en te verdiepen. De KNVB-docent helpt hen dan bij de uitdagingen die ze in de praktijk zijn tegengekomen. Nieuwe WorldCoaches ontvangen een certificaat zodra zij hun opleiding succesvol hebben afgerond. 

Duurzaam netwerk van coaches en docenten

Uiteindelijk kan een WorldCoach doorgroeien, via de niveaus Basic en Advanced, naar Coach of Coaches. Dan zijn zij ook in staat om een rolmodel te zijn voor andere beginnende WorldCoaches. Een kleine groep van deze ervaren WorldCoaches groeit hierna nog door tot een lokale WorldCoaches-docent die de cursussen echt zelfstandig kan verzorgen. Zo ontstaat er een duurzaam netwerk van coaches en docenten. 

Onze programma's

Het WorldCoaches-programma is een initiatief van de KNVB en werkt samen met ministeries, het bedrijfsleven, maatschappelijke en lokale organisaties. Op aanvraag óf op eigen initiatief.

Momenteel strekken onze activiteiten zich uit over Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

Laatste nieuws