Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Secretaris-generaal

Gijs de Jong is sinds januari 2018 fulltime secretaris-generaal van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en is verantwoordelijk voor de internationale vertegenwoordiging van de KNVB bij de FIFA, UEFA en de contacten met collega bonden en andere internationale organisaties.

Daarnaast vallen ook internationale evenementen, innovatie (spelregelvernieuwing) en Worldcoaches binnen zijn takenpakket. 

Van Amsterdam naar Zeist

Gijs de Jong, geboren in 1972 in het Brabantse dorp Asten, is afgestudeerd in Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden. Hij begon zijn carrière als eventmanager en adviseur bij de Amsterdam ArenA. In het najaar van 2003 trad hij als public affairs officer en coördinator veiligheid en beveiliging in dienst bij de KNVB.

In 2010 werd De Jong aangesteld als manager van de afdeling Competitiezaken, in welke rol hij verantwoordelijk was voor de organisatie van wedstrijden, beveiliging, tuchtzaken, scheidsrechters en openbare aangelegenheden. Vier jaar later trad hij toe tot de directie als operationeel directeur, met in zijn portfolio mededingingszaken, evenementen en communicatie. Vanaf januari 2018 is De Jong secretaris-generaal met een sterke focus op de internationale strategie van de KNVB.

Secretaris-generaal Gijs de Jong en bondsvoorzitter Just Spee verwelkomen Marco van Basten bij het UEFA congres in Amsterdam, maart 2020.

Internationale rollen

Naast zijn werk voor de KNVB heeft De Jong een aantal internationale rollen: hij is UEFA-afgevaardigde / FIFA-wedstrijdcommissaris en lid van het UEFA National Teams Competitions Committee. 

Gijs de Jong heeft een vrouw en drie kinderen en woont in Asten. In zijn vrije tijd rijdt hij graag op de racefiets, voetbalt hij met zijn kinderen in de tuin of geniet van voetbal in het stadion of op televisie. 

Internationale strategie Internationale strategie Lees hier meer over de internationale strategie van de KNVB.

Laatste nieuws