Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bondsvoorzitter

Just Spee (Haarlem, 12 januari 1965) is sinds 17 december 2019 bondsvoorzitter van de KNVB. Hij is de opvolger van Michael van Praag, die aftrad vanwege het bereiken van zijn maximale zittingstermijn.

Just Spee studeerde in de jaren tachtig Econometrie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na in 1988 zijn diploma te hebben behaald, ging hij aan de slag bij Procter & Gamble, waar hij verschillende rollen had in het financieel management in onder andere Rotterdam, Brussel, Cincinnati en Frankfurt. In de jaren daarna was hij werkzaam bij verschillende bedrijven, waaronder Philips, Rothmans en Alvarez & Marsal.

Just Spee volgde in december 2019 Michael van Praag op, die aftrad vanwege het bereiken van zijn maximale zittingstermijn.

Als lid van de Raad van Commissarissen van Eredivisie Media & Marketing was Spee betrokken bij de exploitatie van de commerciële rechten van de Eredivisieclubs. Hij beschikt dankzij zijn werk als CEO bij Endemol en Stage Entertainment over een groot netwerk in de media/entertainmentwereld. Spee voetbalde zelf bij de Koninklijke HFC en was én is daar bestuurlijk actief, onder andere als penningmeester.

Spee is een nationaal en internationaal zeer ervaren bestuurder, die zetelt in acht raden van toezicht, waaronder die van UNICEF, Asito Diensten Groep, Duinrell en Brunel. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

UEFA Congres 2020 UEFA Congres 2020 Bekijk hier de speech van bondsvoorzitter Just Spee op het UEFA Congres in maart 2020 in Amsterdam.

Laatste nieuws