Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

CO2-Prestatieladder

De KNVB heeft het CO2-Prestatieladder certificaat (niveau 3) gehaald. De Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) is verantwoordelijk voor deze Prestatieladder, een meetinstrument dat organisaties als de KNVB helpt bij het reduceren van CO2-uitstoot.

Het behalen van dit certificaat onderstreept dat de KNVB wat energieverbruik betreft de juiste stappen heeft gezet. De KNVB is de eerste sportbond in Nederland die het certificaat CO2-Prestatieladder (niveau 3) in ontvangst mag nemen. 

Minder CO2-uitstoot

Voetbal is een echte buitensport en aan dat ‘buiten’ moet gewerkt worden

Naast het ontwikkelen van de KNVB Campus in Zeist en alle maatschappelijke projecten denkt de KNVB verder. Voetbal is een echte buitensport en aan dat ‘buiten’ moet gewerkt worden. Daarom gaat de KNVB bewust om met energieverbruik door het neutral | footprint programma toe te passen op de campus in Zeist en de nieuwe steunpunten in het land. Zo is er gekeken naar wat er verbruikt wordt aan energie, welk effect dat heeft op het milieu en hoe het energieverbruik kan worden teruggedrongen. En dit betekent dan automatisch minder CO2-uitstoot.

Bij de bouw van de KNVB Campus wordt duurzaam en klimaatvriendelijk gewerkt.

Maatschappelijke rol

De KNVB ziet het als taak om het voetbal aantrekkelijk, toegankelijk en plezierig te maken en te houden voor zo veel mogelijk mensen. Voetbal dat zijn maatschappelijke rol pakt, door mensen aan te sporen het beste uit zichzelf en anderen te halen. Het bewust omgaan met energie en het terugdringen van de CO2-uitstoot zijn daarin tevens belangrijke stappen. Daarom is besloten duurzamer en klimaatvriendelijker te werken, te beginnen bij de KNVB Campus in Zeist. Neutral | footprint is het programma dat de KNVB begeleidt om dit op gestructureerde wijze te doen. Het behalen van het certificaat CO2-Prestatieladder (niveau 3) is het bewijs dat de KNVB Campus in Zeist en de steunpunten in het land op orde zijn in overeenstemming met de eisen van deze CO2-Prestatieladder.

SKAO.nl SKAO.nl Alles over de CO2-Prestatieladder is te vinden op www.skao.nl.

Laatste nieuws