Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onze aanpak

Voetbal is een krachtig instrument om kinderen bewust te maken van life skills en ze deze vaardigheden te laten ontwikkelen. Bovendien kan een voetbaltraining worden ingezet om sociale boodschappen over te brengen. Tegelijkertijd fungeren de WorldCoaches als rolmodellen in hun eigen directe leefomgeving.

Het WorldCoaches programma richt zich op drie hoofdthema’s: persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en sociale cohesie. De verschillende WorldCoaches programma’s dragen rechtstreeks bij aan de SDG’s (Sustainable Development Goals). Dit zijn doelen die de Verenigde Naties hebben opgesteld om wereldwijd een betere en duurzame toekomst voor iedereen te creëren.

WorldCoaches - Our approach — Video: dd/mm/yyyy

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling omschrijven we als empowerment van kinderen en jongeren. De WorldCoaches bieden jongens en meisjes een veilige en inclusieve leeromgeving waarin het zelfvertrouwen wordt gestimuleerd. Deze activiteiten dragen rechtstreeks bij aan kwaliteitsonderwijs (SDG-4) en waardig werk en economische groei (SDG-8).

WorldCoaches Explained - Personal Development — Video: dd/mm/yyyy

Gezondheid

Sport is essentieel voor de gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het enthousiasme en goede voorbeeld van de WorldCoaches is aanstekelijk en dankzij hun begeleiding leren kinderen over gezonde gewoonten tijdens het sporten. Daarnaast draagt sport bij aan het verlagen van risico’s op ziektes. Dit thema sluit aan bij goede gezondheid en welzijn (SDG-3).

WorldCoaches Explained - Health — Video: dd/mm/yyyy

Sociale cohesie

Op het veld ontmoeten we elkaar als gelijken. De WorldCoaches omarmen diversiteit en faciliteren ontmoetingen tussen kinderen die elkaar niet snel zouden opzoeken. Binnen het team leren kinderen spelenderwijs belangrijke levensvaardigheden die positieve sociale interactie ondersteunen, zoals empathie en communicatie. Hierbij heeft het WorldCoaches programma bijzondere aandacht voor het stimuleren van gendergelijkheid (SDG-5) en het betrekken van achtergestelde groepen om zo ongelijkheid te verminderen (SDG-10).

WorldCoaches Explained - Social Cohesion — Video: dd/mm/yyyy